вівторок, 28 грудня 2010 р.

Громадськість Тернополя виступила проти політичних репресій!

Садіть ялинки, а не людей!
28 грудня 2010 року об 11 год. під стінами обласної прокуратури (вул. Листопадова 4 в місті Тернополі) більш ніж 50 представників національно-патріотичних сил провели пікетування проти здійснення владою політичних репресій та заявили : - «Ми, політичні та громадські лідери Тернопільщини звертаємось до прокуратури – припиніть антидержавний терор, щодо опозиційних політичних сил! Прокуратура, як і міліція та інші силові органи стають собаками на ланцюгу у злочинної влади. Все суспільство вже зрозуміло, що основною задачею Януковича та Азарова є не реформи, а знищення свободи слова та нейтралізація будь-якої жорсткої опозиції.»
Учасники пікетування показово представили ялинки, символ новорічних свят, з найменуваннями голові СБУ Хорошковському, Генпрокурору Пшонці та Міністру внутрішніх справ України Могильову. Це був прозорий натяк владі, що через 5 років вони також можуть опинитися на місці теперішніх опозиціонерів з гаслом – «Садіть ялинки, а не людей!»
Координатор акції, депутат тернопільської обласної ради Степан Барна так прокоментував ситуацію: «Останні гучні події в парламенті – де цинічно, та брутально представники правлячої партії «усунули» опозиціонерів від блокування трибуни – свідчать що влада відчула себе абсолютно безкарною. Генеральна прокуратура шукає зачіпки для тиску на опозиціонерів і відверто шиє «білими нитками справи проти них! Вже арештований Юрій Луценко, постійними гостями прокуратури стали Юлія Тимошенко, Андрій Парубій, В’ячеслав Кириленко.
Ми маємо зупинити цей «беспредел»! Ми повинні об’єднатись перед загрозою демократії, політичному плюралізму та свободі слова!»

Немає коментарів:

Дописати коментар