суботу, 2 квітня 2011 р.

В Тернополі відкрили «Школу громадської активності»

Відбулась презентація навчального проекту для молодих лідерів «Школа громадської активності», що має на меті виховання нового покоління громадських активістів.
Проект презентував Іван Омелян   – координатор проекту «Школа громадської активності», тренер ГО «Центру політичних студій та аналітики», громадський діяч. Зокрема, журналісти дізнались про те, що школа складається з трьох етапів:
1.     Презентаційний етап. Під час якого студенти вузів Тернополя дізнаються про проект та зможуть заповнити анкету на участь у школі.
2.     Навчальний етап. На цьому етапі вже буде відібрано лише 30 найбільш вмотивованих молодих людей, які пройдуть навчання на триденному семінарі-тренінгу. Завдяки набутим знанням учасники зможуть навчитись виступати публічно, працювати із сучасними технологіями, а також оформляти свої ідеї та ініціативи у проекти.
3.     Після проектний етап. На цьому етапі учасники отримають всіляку підтримку у реалізації своїх проектів та ініціатив.


Також перед журналістами виступили Наталя Найчук   – начальник управляння у справах сім’ї та молоді  Тернопільської обласної державної адміністрації та Степан Барна  – депутат Тернопільської обласної ради, член комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності. Вони розповіли журналістам про актуальність проекту для громад міста та області. Зокрема, Наталя Анатоліївна підкреслила значимість «Школи громадської активності» для розвитку та втілення громадських ініціатив в районах області. Також на прес-конференції було повідомлено про те, що презентація проекту вже пройшла в декількох вузах Тернополя, а з наступного тижня плануються презентації в районах області. Зокрема в Бучачі, Кременці, Бережанах та Чорткові.
Організатори запевнили, що здійснення цього проекту покладе початок виховання нового покоління громадських активістів на Тернопільщині.

Немає коментарів:

Дописати коментар