неділю, 10 квітня 2011 р.

Регіонал Федик “поцапався” з керівницею міської освіти


Депутат Тернопільської обласної ради Павло Федик сьогодні на сесії міської ради заявив про кричущий, на його думку, випадок, що має місце у Тернополі. Мова йде про ситуацію, яка склалась у 9 загальноосвітній школі міста.
-        Вже тиждень весь педагогічний колектив, дітей і батьків колотить в 9 школі. Тому що було прийнято рішення начальником управління освіти міста пані Похиляк про переведення чи призначення директора цієї школи в сусідню 16 школу. Колектив піднявся проти цього рішення, колектив протестував, відбувалися, наскільки я знаю, збори, отримана негативна реакція батьківського комітету, це питання були сприйнято в штики педагогічним колективом, -  гнівався Павло Федик.
Тому обласний депутат звернувся до депутатів міської ради дати належну оцінку діяльності начальника управління освіти.
-        Хочу звернути увагу більшості про те, що у вас є достатньо можливостей, у вас є більшість, призначити на цю посаду ту людину, яка би створювала менше конфліктів, – додав  Федик.


Натомість начальник управління освіти Ольга Похиляк має своє бачення ситуації, що склалась.
-        Я звикла працювати демократичними методами і неодноразово спілкувалася із колективом школи №16. Вони виявили бажання, щоб керував їхнім закладом Григорій Рибак. Людина незалежна, не з їхнього колективу. Справа у тому, що Григорій Рибак працював вісім років у школі №16. По-друге, у нього є великий досвід керівника – він працював директором у 25 і 9 школах. Зважаючи на ці обставини, ми вирішили призначити Григорія Рибака директором 16 школи. За його заявою, яка була ним подана, йому було це запропоновано, він чотири днів думав і дав свою згоду, виявив бажання і був виданий наказ. Кадрові ротації завжди проходять болюче. І зрозуміло, що педагогічний і учнівський колективт 9 школи, не захотіли просто відпускати свого директора. Вони звернулись до нього з таким проханням і він вирішив залишитись в 9 школі. Питання було зняте ще вчора з порядку денного. Тому я не розумію, чому виникають питання сьогодні з боку журналістів, і політиків, – сказала пані Ольга.
Керівник освітньої галузі міста також висловила жаль стосовно подібних заяв політиків.
-        Як на мене, прикро і боляче, тому що бачимо, що всі вважають, що мають право втручатися в систему освіти, робити коментарі, як на мене, не обґрунтовані, – додала вона.
До речі, Ольга Похиляк пітвердила, що наразі директор 9 школи Григорій Рибак перебуває в лікарні через проблеми із серцем. Чи пов’язана його госпіталізація із перепризначенням вона не підтвердила, і не спростувала.
Цікаво, чому для здійснення “наїзду” на чиновницю довелося залучати аж обласного депутата. Невже серед численної родини Ореста Муца, яка згуртувалася у фракції ПР у міськраді не знайшлося нікого, хто міг би зачитати півсторінки тексту? Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар