середу, 13 квітня 2011 р.

Заява Виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження»

Всі, без виключення, кошти, які засновник  Міжнародного фонду «Відродження», Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства,  а також для допомоги тим категоріям дітей та громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями або рекомендаціями українських громадян – незалежних експертів-членів Правління та Програмних рад Фонду. Фонд «Відродження» діє як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Сороса жодної «групи  молодих рєбят», а також не запускає «різноманітні проекти, які є» «по варіанту Південної Африки». Таких розпоряджень чи проектів немає і не може бути.

Політична сила, якою керує лідер фракції, замість сприяння налагодженню продуктивного діалога між владою та численними громадськими організаціями, діалога,  який був суттєво порушений з боку влади, особливо за останній рік, спрямовується Олександром Єфремовим у протилежний бік – проти громадської активності під гаслами неіснуючої загрози дестабілізації суспільства.  Замість того, щоб опертися на активність громадських організацій – на соціальний капітал громадянського суспільства – замість цього відповідальний політик робить безвідповідальні заяви.

Міжнародний фонд «Відродження» як національна інституція діє максимально прозоро та підзвітно. Звіт про все, без виключення,  сприяння, надане (так само й про те, яке надається зараз) громадським організаціям та іншим інституціям є у відкритому доступі на сайті Фонду та у його річних звітах. Очевидно, що «данные, что и Сорос выделил определенные средства», якими оперує політик, після цієї заяви мають бути доведені та оприлюднені.

Євген Бистрицький,
доктор філософських наук

Немає коментарів:

Дописати коментар