середу, 6 квітня 2011 р.

Попередні результату конкурсу "Зупинимо гепатит С"

5 квітня в приміщенні культурно-мистецького центру «Український дім – Перемога», за адресою бульвар Шевченка 27, пройшла прес-конференція з приводу презентації результатів конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зупинимо гепатит С» в Тернополі та Тернопільській області, який стартував 20 лютого в рамках проекту «Підтримка Громадської ініціативи профілактики і вилікувань від гепатитів «FAQ Гепатит»» творчого молодіжного об`єднання «Нівроку» співорганізатором, якого виступило міське управління культури та мистецтв.
До участі приймалися тільки індивідуальні роботи надіслані в управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради до 1 квітня 2011 року. Серед надісланих робіт журі наразі визначає переможців, але як зазначив керівник проекту Володимир Ханас на прес-конференції: «відбувається громадське голосування за кращі роботи на http://faqhepatitis.blogspot.com/p/blog-page_05.html, де кожен бажаючий може залишити свій голос за найкращий, на його думку твір і його автор отримає «Приз глядацьких симпатій»».



На прес-конференцію було запрошено авторів творчих робіт. Вони поділилися з присутніми своїми думками та ставленням до піднятої проблеми. Одна із авторок учениця Тернопільської художньої школи Підгаєвська Яна(11 років) розповіла, що тема гепатиту для неї не нова і тому ідея малюнку на цю тематику виникла сама собою. Її підтримав Тимчишин Денис (14 років), за його словами потрібно працювати більш плідно на полі проблематики захворювання людей гепатитом С, адже це не виліковний вірус. Про художні критерії відібраних робіт говорив член журі Євген Чопик. Депутат Тернопільської обласної ради Павло Федик зазначив, що він не міг не відгукнутись і тому також долучився до авторів і презентував свої доробки в комп’ютерній графіці на задану тематику. Хоча ці роботи не брали участі в конкурсі, вони актуальні і незвичні.
Організатори конкурсу запевнили, що всі роботи, які приймали участь у конкурсі будуть в майбутньому використані у проведені інших соціальних проектів та додатково опубліковані в брошурі для розповсюдження інформації про небезпеку та профілактику гепатиту С.

Прес-конференція відбулася у рамках проекту «Підтримки Громадської ініціативи профілактики і вилікувань від гепатитів «FAQ Гепатит» тернопільської молодіжної організації «Нівроку» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Думки викладені під час цього заходу є винятковою відповідальністю ТМО «Нівроку» та не обов’язково відображають точку зору Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар