суботу, 21 травня 2011 р.

Сьогодні стартує супермарафон

Останніх кілька років наприкінці травня у Тернополі на честь Свята Героїв проводять традиційний супермарафон – 100 кілометрів за 24 години.

.

Марафон пройде вже перевіреним маршрутом Тернопіль-Зборів-Козова-Тернопіль. У попередні роки найкращі бігуни долали 100 кілометрову дистанцію менш ніж за 10 годин. Однак, за правилами супермарафону, його переможцями стають всі, хто подолає дистанцію за 24 години. Саме тому у змаганнях традиціно беруть участь люди різного віку.
За попередніми даними, цього року в забігу візьмуть участь близько 30 учасників. Серед них – гості із Львова, Києва. Будуть учасники навіть з Росії.
Стартуватимуть бігуни сьогодні з Театрального майдану о 19-ій годині.
Урочисте нагородження учасників та переможців заплановане на понеділок, 23 травня. Відбудеться воно о 17-ій годині в конференц-залі газети „Вільне життя”.
Додамо, що забіги на 100 кілометрів у Тернополі почали відбуватися за ініціативи місцевих туристів у 70-х роках минулого століття. В часи перебудови їх не проводили. Тернопільський турклуб “Кристал” відновив супермарафон у 1997 році. Відтоді його проводять наприкінці травня і присвячують Святу Героїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар