середу, 8 червня 2011 р.

"Події в Мінську після 19 грудня: наслідки для Білорусі і уроки для України"

Запрошуємо Вас до участі у круглому столі "Події в Мінську після 19 грудня: наслідки для Білорусі і уроки для України", що відбудеться 10 червня об 11:00 в приміщенні прес-центру ЛІГАБізнесІнформ (вул. Шамрило 23). Захід відбудеться за ініціативи Київського інформаційного центру Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Тривалість круглого столу – 2 години.
До участі запрошуються представники громадських організації, правозахисники, представники органів влади, зокрема Міністерства закордонних справ, профільних комітетів Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ, Офіс координатора проектів ОБСЄ в Україні, представники Посольства Білорусі в Україні, політологи, аналітики, журналісти.
Під час круглого столу буде презентовано доповідь міжнародних експертів – правозахисників стосовно подій 19 грудня 2010 року. Даний документ став першою незалежною експертною оцінкою післявиборних акцій протесту в Мінську. Ці події оцінюються в доповіді з точки зору внутрішнього законодавства Республіки Білорусь, а також відповідності правової практики у сфері свободи зібрань в Білорусі міжнародним стандартам у сфері прав людини. При цьому в доповіді не дається оцінка результатам президентських виборів чи ходу голосування.
Після презентації доповіді заплановані виступи експертів-правозахисників зі свободи мирних зібрань, після чого відбудеться обговорення – оцінка подій в Білорусі, висновки, які можуть зробити українські громадські та правозахисні організації, органи влади для того, щоб запобігти подібним ситуаціям в Україні. За підсумками круглого столу планується ухвалити та передати рекомендації до центральних органів влади стосовно перегляду політики відносин з Білоруссю, доки там тривають порушення фундаментальних прав людини.
Якщо Ви бажаєте зробити виступ під час круглого столу, то надішліть, будь ласка, тему та основні тези виступу на адресу організаторів до 18.00 9 червня 2011 р.
Будемо раді бачити Вас серед учасників круглого столу!

Немає коментарів:

Дописати коментар