четвер, 2 червня 2011 р.

Сесія прийняла рішення про внесення змін до обласного бюджету

Після урочистостей розпочалося пленарне засідання. Депутатам знову не вдалося заслухати інформацію голови обласної ТВК щодо визнання обраними депутатами наступних за черговістю у виборчих списках. «Через бездіяльність голови ТВК Іщенка сім місяців депутати не можуть виконувати свої обов»язки», – звернув увагу Олексій Кайда. Депутати прийняли рішення «Про внесення змін та доповнень до комплексної програми розвитку цивільного захисту Тернопільської області на 2009-2013», затвердили угоду між Тернопільською обласною радою та Тернопільською міською радою про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об»єктах Тернопільської області на 2010-2014 роки. Затверджено такі ж угоди обласної ради з Шумською та Бучацькою районними радами.

По питанню щодо внесення змін до обласного бюджету за рахунок коштів вільного залишку бюджетних коштів депутати заслухали доповідь начальника головного фінансового управління ОДА Ігоря Пирога. Обговорення запропонованих управлінням змін до бюджету викликало до доповідача чимало запитань. Приміром, щодо того, чому при розподілі коштів часто не врахована думка профільних комісій обласної ради. Відтак, депутати підтримали пропозицію Олексія Кайди внести до рішення пункт: ОДА проводити фінансування програм після погодження заходів цих програм з профільними комісіями обласної ради. Також депутатів дивувало виділення коштів на фінансування програм, які ще не затверджені обласною радою, – «Програму розвитку виставково-ярмаркової діяльності» та «Програму профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на території Тернопільської області». А це 260 тисяч гривень. Обранці звернули увагу, що при внесенні змін до бюджету не було передбачене фінансування на ремонт Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату, хоча депутатська профільна комісія прийняла рішення про необхідність виділення коштів на цей медичний заклад. Підтримує комісію і управління соціального захисту ОДА. Депутат Олег Сиротюк вніс пропозицію кошти у сумі 260 тисяч спрямувати на ремонт психоневрологічного будинку-інтернату. Після двох голосувань, з яких одне було поіменне, пропозиція не була підтримана – у повному складі не проголосувала фракція Партії регіонів.

Депутати проголосували за пропозицію депутата Євгена Дутки 260 тисяч гривень залишити на вільному залишку бюджетних коштів.

Сесія також вирішила виділити 60 тисяч на перепоховання вояків УПА у селі Фащівка Підволочиського району.

До обідньої перерви депутати прийняли в цілому рішення про внесення змін до обласного бюджету.

Повідомлення прес-служби обласної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар