пʼятницю, 17 червня 2011 р.

Про виконані обіцянки С.Надала

Громадським моніторам варто не лише констатувати факти невиконання обіцянок представниками влади, а й відзначати факти виконання ними таких обіцянок.
Сергій Віталійович Надал - один з найпопулярніших персонажів на знаменитому "Владометрі", котрий зафіксував 26 його обіцянок. Так само зафіксовано 3 виконаних обіцянки, 1 компроміс, 22 обіцянки знаходяться у роботі. Водночас варто зауважити, що окремі позиції варто вважати виконаними, або принаймні вважати компромісними.

1. Надал пообіцяв безкоштовний проїзд пільговикам
(http://vladometr.org/promise/462/#comments) – це як мінімум Компроміс, бо конкурс відбувся і остаточні правила гри сформовані. Безкоштовний проїзд у соціальних автобусах мають всі пільговики. При певних обставинах - обіцянку можна взагалі вважати виконаною.

2. Надал пообіцяв контролювати ЖЕКи

(http://vladometr.org/promise/468/) – цю обіцянку можна перенести у Виконані, оскільки діють громадські інспектори (http://poglyad.te.ua/2011/02/ternopolyan-zaproshuyut-zdijsnyuvaty-hromadskyj-kontrol/), з ЖЕКами, що надають неякісні послуги розриватимуть договір, перший приклад : Перша жертва Надала – КЖЕП «Залізничник» (http://zz.te.ua/persha-zhertva-nadala-%E2%80%93-kzhep-zaliznychnyk/), Вже незабаром деякі ЖЕКи зникнуть? Міський голова Тернополя не раз наголошував, що проводиться перевірка роботи всіх ЖЕКів обласного центру. І 3-4 найгірших з них «виженуть» з ринку надання послуг. І так буде регулярно. (http://www.t-weekly.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=211:2011-03-12-12-32-30&catid=5:2011-01-24-17-18-56&Itemid=4)

3.Надал обіцяє мережу соціальних магазинів в Тернополі

(http://vladometr.org/promise/484/) – ця обіцянка теж може бути перенесена у Виконані, або як мінімум "Компроміс" 27.05.2011р. відкрили соціальний продуктовий магазин - У Тернополі відкрили соціальний продуктовий магазин (http://te.20minut.ua/news/10198755), а 17.06.11р. відкрили ще один соціальний магазин.

4. Надал обіцяє побудувати дитмайданчики в Тернополі

(http://vladometr.org/promise/491/) – пропонується теж перенести у Виконані. 01.04.2011р. У Тернополі сьогодні відкриють новий дитячий майданчик (http://zz.te.ua/u-ternopoli-sohodni-vidkryyut-novyj-dytyachyj-majdanchyk/) Окрім того, як повідомив міський голова Сергій Надал, зараз замовлено виробництво ще 10 нових дитячих майданчиків. Вони будуть поетапно встановлюватися у дитячих садочках і дворах будинків. В першу чергу, нові гойдалки отримають мешканці будинків, де є об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Таким чином, говорить Сергій Надал, влада стимулюватиме людей до створення ОСББ.

29.04.2011р. Сьогодні у садочку на “Східному” мер відкриє дитячий майданчик (http://provse.te.ua/2011/04/sohodni-u-sadochku-na-shidnomu-mer-vidkryje-dytjachyj-majdanchyk/)

5. Надал пообіцяв публічну роботу міської ради

(http://vladometr.org/promise/463/) – теж пропонується перенести у Виконані. Оскільки

1) Проводяться он-лайн трансляції сесійних засідань в мережі Інтернет.
2) Створено та успішно діють 10 громадських рад з усіх важливих напрямків життєдіяльності міста.
3)У прийнятому Статуті територіальної громади цілий розділ регулює
питання ВІДКРИТОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТЕРНОПОЛЯ.
4) Щонеділі на радіо проводиться пряма трансляція спілкування з міським головою
Аналіз підготовлено групою експертів АМСmonitor

2 коментарі: