четвер, 13 жовтня 2011 р.

Депутати не хочуть звітувати


Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда назвав прізвища «запеклих» прогульників. На 11 жовтня була запланована президія обласної ради, але вже вкотре вона не відбулась. Причиною стала відсутність більшості депутатів.
Близько 30 хвилин сумлінні члени засідання чекали, коли прийдуть їх колеги та набереться кворум. Для того, щоб президія таки відбулась із 17 нардепів, необхідно, щоб прийшло хоча б 11. Та через півгодини кімната засідань ледь наповнилась 10-ма членами. Інші посадовці проігнорували захід, на якому приймають важливі для розвитку області питання. Серед «прогульників» – представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода», «Єдиного Центру», «Нашої України» та «УНП».

Олексій Кайда, голова облради: «Коли дійде питання, яке є в порядку денному, щодо змін до президії, я буду звертатися до фракції, щоб вони провели заміну тих членів президії, які є не дієвими. Я зараз не буду коментувати, хоча на сесії я буду коментувати, що немає більшості представників провладних фракцій, так само як і голови обласної адміністрації, який не ходить на сесії. Тобто можу констатувати, що він за весь час один раз був на сесії».
Не розглядали та все ж оприлюднили на президії питання, які винесуть у четвер, 13 жовтня, на сорокову сесію. ЇЇ розпочали ще у квітні, та закрити ніяк не можуть. Із 51-го рішення були й спірні, через які голова облради Олексій Кайда та «регіонал» Павло Федик розпочали суперечку.
Павло Федик, депутат облради: «… І голова бере собі слово в будь-який момент».
Олексій Кайда, голова облради: «Мені не заборонено, Павло Дмитрович. Читайте регламент. За 2,5 роки ви не можете прочитати регламент. Візьміть врешті-решт прочитайте, чи попросіть, щоб хтось вам прочитав».
Павло Федик, депутат облради: «Я, на відміну від вас, закон встиг прочитати за 2,5 роки. І до сих пір ви не провели ту річ, яка вимагається в законі – про звіти депутатів Тернопільської обласної ради».
Олексій Кайда, голова облради: «Я ж не винен, що ви не звітуєте за 2,5 роки. Інші фракції чомусь звітуються, а ваша не звітується».
Павло Федик, депутат облради: «Прочитайте той самий закон, вникніть в його логіку».
Олексій Кайда, голова облради: «Все!!!»
Серед 50 питань є старі, за які ніяк не проголосують, та нові, до яких входять внесення змін до бюджету і перелік об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг. Навколо цих рішень – також сварки.
Олексій Кайда, голова облради: «Тут є питання, до прикладу, про внесення змін та доповнень до переліку будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг. Знову ж таки – і про внесення змін до обласного бюджету. А от обласна адміністрація сама себе загнала – немає права, не будемо голосувати, не пройшло через президію».
Павло Федик, депутат облради: «А я з сумнівом відношуся до того твердження, що виконавча гілка влади заблокувала чи намагається заблокувати роботу Тернопільської обласної ради. Хочу сказати, що ніхто так не заблоковує роботу Тернопільської обласної ради, як ми, як у даному випадку, Олексію Петровичу, ви».
Сперечалися нардепи і щодо питання недовіри голові Тернопільської облдержадміністрації Валентину Хоптяну. Це вже розглядають не лише в сесійній залі, а й у суді. Олексій Кайда каже, що судовий процес на рахунок цього рішення абсолютно незрозумілий. Голова облради звинувачує у цьому родинні зв’язки депутата міськради Марії Баб’юк.
Олексій Кайда, голова облради (зачитує): «Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що рішення Тернопільської обласної ради від 18.08 про включення до порядку денного 40-ї сесії Тернопільської обласної ради 5 скликання пропозиції Кайди, Федика, Барни, Стаюри, Хомінця – в частині включення до порядку денного пропозиції депутата обласної ради Стаюри про недовіру голові Тернопільської ОДА Хоптяну – прийнято з порушенням норм чинного законодавства та регламенту». В інших депутатів – Кайди, Федика, Барни і Хомінця – все нормально, не порушено нічого. А от у Стаюри – порушенообто прекрасно розумієте що, суддя Баб’юк – це син Баб’юк. Тобто такі от чудеса робляться дуже цікаві по судах. Відповідно, самі робіть висновки».
Чекають депутати і прихід голови обласної виборчої комісії, який повинен на сесії оголосити прізвища обраних народних обранців.

Немає коментарів:

Дописати коментар