вівторок, 17 січня 2012 р.

Громадськість Тернопільщини запитує: «Де ви, гроші на дороги?»

Відбулася прес-конференція ТМО «Нівроку» з приводу початку роботи проекту «Де ви, гроші на дороги?». Проект стосується реалізації права громадян на доступ до інформації про розподіл та використання коштів, які спрямовуються на утримання доріг вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах Тернопільської області.

Громадські активісти , котрі підписали меморандум у рамках коаліції «Своє» вважають цю проблему актуальною для більшості мешканців Тернопільщини.
Як заявив керівник проекту Володимир Ханас: «Ми хочемо подивитися, що насправді відбувається, оскільки більшість із нас є платниками податків, а частина безпосередньо є платниками акцизу і транспортного збору. І питання, куди йдуть кошти і як вони розподіляються, як отримати інформацію про ці процеси нас цікавлять».


– Коли ми отримаємо інформацію, її опрацюють експерти. Після чого об’єкти, які найбільш цікаві чи якісь там суперечливі, будуть здійснені виїзди на місця, огляд, проведення інтерв’ю посадовими особами із представниками підрядників і так далі. Відповідно, будуть напрацьовані рекомендації, буде сформований аналітичний звіт. Ця проблематика також буде винесена на ще одне обговорення за «круглим» столом, – повідомив голова ТМО «Нівроку» Олександр Домбровський.
Назар Яворський, депутат обласної ради: «Мешканці Тернопільщини повинні про це знати. Їм має бути зрозуміло, кому, скільки на які дороги виділяється – чому стільки, а не стільки: Тобто цей процес має бути відкритим, оскільки дороги є чи не найболючіше питання, яке взагалі стосується бюджетних процесів».
Павло Федик, депутат обласної ради: «Якщо ми будемо надалі витрачати, в тому числі обмежені кошти обласного бюджету, на ямкові ремонти, то ми будемо мати неефективні дороги, і люди будуть справедливо на нас жалітись і справедливо не будуть вибирати таких депутатів. Принаймі, я на це сподіваюся».
Учасники заходу визнали, що головне – не сваритися між собою, забути про власні амбіції і почати працювати разом, незважаючи на партійну приналежність чи особисті симпатії..
Захід відбувся у рамках проекту: "Де ви, гроші на дороги?" підтриманого програмою "Верховенство права" Міжнародного фонду «Відродження». Думки викладені під час цього заходу є винятково відповідальністю ТМО «Нівроку» та не обов’язково відображають точку зору Міжнародного фонду «Відродження».

Немає коментарів:

Дописати коментар