середу, 22 лютого 2012 р.

У Тернополі буде 10 премій Володимира Лучаковського


Міською радою буде запроваджено 10 премій Володимира Лучаковського. Їх щороку отримуватимуть як наші з вами сучасники, так і тернополяни, які у минулому досягли вагомих успіхів у різних галузях.
19  березня – день народження першого українського бурмістра Тернополя (за сьогоднішньої термінології – міського голови) Володимира Лучаковського. Саме цього дня в українському домі «Перемога» заплановано провести вручення премії В. Лучаковського «Кращі в Тернополі».

– Для сьогоднішніх тернополян важливо не лише те, що Володимир Лучаковський був першим українцем, який зайняв посаду «номер один» у багатонаціональному Тернополі кінця ХІХ - початку ХХ століття… Лучаковський був справжнім інноватором. За його керівництва у Тернополі  вперше було проведено електричне освітлення вулиць, телефон, водопровід, каналізацію. Постать Лучаковського недооцінена сучасниками. І ми з цим не згідні. Його життя і діяльність повинні давати натхнення сьогоднішнім і майбутнім поколінням городян, – зазначив мер Тернополя Сергій Надал.
Передусім керівництво міста планує щорічно відзначати тих, хто найбільше доклався до розвитку Тернополя у минулому.
– Це буде данина нашим попередникам і сучасникам, шанування нашої історії. Але майбутнє міста створюється сьогодні. Тому друга номінація – відзначення тих, хто докладає найвагоміших зусиль до технологічного, інноваційного, суспільного, культурного розвитку Тернополя майбутнього, – зауважив мер.

Немає коментарів:

Дописати коментар