пʼятницю, 10 лютого 2012 р.

Як Україна впроваджує міжнародну ініціативу «Відкритий Уряд» ?


Громадське Партнерство «Відкритий Уряд» підготував перший номер електронного інформаційного дайджесту, з якого ви дізнаєтеся, як впроваджується в Україні міжнародна ініціатива «Відкритий Уряд», що була започаткована Президентами США та Бразилії.
Україна взяла на себе зобов’язання у тісній співпраці з громадськістю підготувати до 8 квітня 2012 року Національний план, який би передбачав прозорість державного управління, залучення громадян до цього процесу, боротьбу з корупцією та використання нових технологій в процесах держуправління.


Що для цього робить влада? Чим допомагає громадськість? Чому експерти вважають, що міжнародна ініціатива Партнерство «Відкритий Уряд» - це шанс для України. Які практики можуть запропонувати регіони держави для впровадження ініціативи? Відповіді на ці питання ви знайдете у першому дайджесті Громадського Партнерства. Ознайомитися з ним можна за посиланням: http://www.toro.org.ua/ogp/digest/.
Вся інформація про діяльність Громадського Партнерства на підтримку впровадження в Україні ініціативи «Відкритий Уряд» доступна за посиланням: http://www.toro.org.ua/ogp/. Діяльність Громадського Партнерства фінансово підтримується Міжнародним фондом «Відродження» в рамках проекту «Сприяння Уряду України в належному впровадженні ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд». Перший етап», що реалізується Творчим об’єднанням «ТОРО»
Довідково: Партнерство «Відкритий уряд» (анг. Open Government Partnership) – це багатостороння  ініціатива, офіційно запроваджена 20 вересня 2011 року. Її пріоритетами є: а) забезпечення виконання урядами конкретних зобов’язань щодо сприяння прозорості державного управління; б) залучення громадян до участі в процесах державного управління; в) боротьба з корупцією; г) використання нових технологій для покращення державного управління.
Для того, щоб стати членом ПВУ, країни повинні прийняти Декларацію «Відкритого уряду» на рівні представників урядів, надати національний план дій, розроблений за участі представників громадянського суспільства та погодитися на незалежне оцінювання результатів своєї діяльності. До ініціативи вже приєдналися 50 країн світу, включно з Україною.
До Громадського Партнерства на підтримку впровадження в Україні ініціативи «Відкритий Уряд» входять 47 недержавних організацій та 13 індивідуальних членів. Функцію Секретаріату Партнерства виконує Творче об'єднання «ТОРО» (Контактна група у Україні в Україні Transparency International) 

Немає коментарів:

Дописати коментар