суботу, 11 лютого 2012 р.

Громадськість Тернополя долучилася до Руху ЧЕСНО

 10 лютого громадськість Тернопільщини утворила регіональну платформу руху ЧЕСНО, до якої увійшли 13 активістів з 9 громадських організацій регіону.
Регіональним координатором платформи обрано Юрія Лутоцького (ГО «Українська справа»). До складу координаційної ради увійшли Василь Ханас та Ергешов Рустам.
Учасники презентації відмітили, що останні рішення Конституційного суду України, Закон України «Про захист персональних даних», Указ Президента «Про міжнародну технічну допомогу» та інші нормальні акти суперечать інтересам громадськості. За таких умов завдання громадського руху ЧЕСНО – очистити парламент від тих  депутатів, що приймають зручні для себе, а не для суспільства, закони. Новостворена тернопільська  платформа ЧЕСНО долучиться до національної народної люстрації чинного парламенту та перевірить депутатів зі свого регіону на відповідність «критеріям доброчесності». 


Тернопіль став сьомим містом  всеукраїнського туру ініціаторів ЧЕСНО, де активісти продовжили розбудову національної мережі. Мета туру – об’єднати мешканців усіх регіонів України задля очищення майбутнього парламенту від недостойних кандидатів. Всього учасники руху планують утворити 25 регіональних осередки – у всіх областях України, включно з АР Крим.
Регіональні платформи руху вже створено в Полтаві, Сумах, Чернігові, Житомирі, Вінниці та Хмельницьку. Наступні презентації відбудуться 15 лютого в Одесі та Луганську. З графіком презентацій можна ознайомитися на сайті: http://chesno.org/calendar/.
Основна вимога Руху ЧЕСНО до політичних сил – не включати у списки та не допустити  до виборів кандидатів, які не відповідають «критеріям доброчесності». Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не будуть брати участі у виборах.
Аналогічні кампанії з очищення парламенту відбулися в Румунії, Південній Кореї, Чехії, Албанії та Косово і скрізь мали позитивний вплив на результати виборів.
В Україні громадський рух ЧЕСНО започаткували  активісти спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» рівно за рік до чергових парламентських виборів.
http://chesno.org/events/38/

Немає коментарів:

Дописати коментар