понеділок, 13 лютого 2012 р.

Звернення до громадськості з приводу показового «розстрілу» опозиційного журналіста


Громадськість м. Олександрії Кіровоградської обл. звертається до всіх небайдужих: громадян, журналістів, громадських організацій, засобів масової інформації і просить висловити підтримку своїм підписом.
Ми обурені зухвалою поведінкою першого заступника міського голови Олександрії пані Давиденко Л. В. по відношенню до журналіста, редактора міської газети «Городской курьер» пана Віктора Голобородька.
На засіданні виконавчого комітету Олександрійської міської ради 26 січня 2012 р. пані Давиденко дозволила собі неповагу до журналіста, прямі образи, відвертий шантаж.

Ми, городяни міста, добре знаємо пана Віктора і поважаємо його за професіоналізм та людські якості. Ця людина своєю працею сприяє формуванню активного громадянського суспільства, його статті спонукають владу відкритись, стати прозорою і від того ближчою до людей, що сприяло б підвищенню довіри до неї. Але влада міста, як стало зрозуміло після подій 26 січня, нездатна цього зрозуміти і оцінити.
Пан Голобородько жодного разу не відмовив нам у допомозі, всіляко підтримує і сприяє вирішенню питань мешканців міста, в той час, як влада не робить ніяких кроків назустріч громаді.
Саме тому ми знаємо ціну заявам пані Давиденко. З усього видно, що олександрійська влада не збирається прийняти сучасні реалії життя інформаційного суспільства і відкритись перед місцевою громадою, а натомість бажає створити незручності, або навіть усунути незручного журналіста.
Громада міста Олександрії високо цінує важливість діяльності пана Голобородько для нашого міста і вважає своїм обов"язком виступити з засудженням дій пані Давиденко.
Ми вимагаємо припинити тиск на опозиційного журналіста!
Які в нас мотиви стерегтися можливих неадекватних дій влади по відношенню до журналіста? Досить тексту заяви першого заступника міського голови. У своїй промові пані Давиденко вдається до наступних реплік: «І не кричить будь ласка на всю Україну, що вас б´ють!». Ми будемо кричати на весь світ! Міська громада Олександрії не залишить журналіста один на один із владою.
Ми закликаємо всіх небайдужих приєднуватись до нас! Ми впевнені в праві українців на свободу слова, як впевнені в людскій і журналістській солідарності. Якщо ми не будемо захищати людей, що допомагають нам відстоювати наші власні права, завтра погрожувати будуть нам самим.
Підписатись під зверненням можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар