понеділок, 20 лютого 2012 р.

У Тернополі відбувся твіприйом виборців

З ініціативи твіспільноти та порталу "Твій місцевий депутат"  депутат Тернопільської міської ради Михайло Окаринський вперше в Україні здійснив твіприйом виборців. Участь у прийомі взяло 16 відвідувачів, ще чотири запитання надійшло на сайт, один виборець відвідав прийом особисто.
Цікаво, що запитували депутата про його діяльність не лише тернополяни. Були запитання з Києва, Ужгорода, Чернівців і навіть з Білорусії.
Питання користувачів Твіттеру стосувались різних аспектів депутатської діяльності: 

зокрема питання депутатської відповідальності і звітності перед виборцями, про три найбільш поширені способи розкрадання бюджетних коштів, реформування молодіжної міської ради, про міську програму боротьби з гепатитами та розвиток туризму у Тернополі. Депутата запросили на засідання ТМГО "Файне місто" та на твіттеркемпи у Чернівцях та Ужгороді.
Нагадаємо, що можливість стежити за діяльністю влади через соціальні мережі «Твіттер», «Фейсбук» та «Ютуб» є нормою Статуту територіальної громади міста Тернополя. Засідання сесій Тернопільської міської ради траслюються у прямому ефірі, а також здійснюються регулярні твіттертрансляції сесії міської ради. До речі Михайло Окаринський @miokar особисто веде твіттертрансляції.
 Один з користувачів твіттеру @BarmaGray у повідомленні до ініціатора прийому Володимира Ханаса @khanasV зазначив : " Саме таке явище носить революційний характер, бо у якомусь сенсі такій підхід знищить значну частину бюрократичної машини. Звісно коли посадовці не тільки добровільно погоджуватимуться, але законодавчо будуть зобов'язані. Будемо мати веб 2.0 у владному апараті. Також це зруйнує стіну недовіри між владою та електоратом. Бо носії цієї влади будуть мати "другий авторитет" у соц мережі, їм важче буде сховатись за чорним склом мерседеса. З іншого боку при сумлінному виконанні своїх обов'язків, вони отримають значно більшу кількість реальних голосів, "купуючи" їх не грошиками, а своєю працею. Все це має дуже широкі перспективи для нашого суспільства."
У своєму блозі Володимир Ханас відзначив, що "ретельний аналіз події ще попереду", однак  вже зараз можна стверджувати, що ніціатива сподобалась і  самому депутату і  користувачам твіттеру тож, очевидно,  буде мати продовження в майбутньому і слугуватиме відкритості та прозорості місцевої влади. 

Немає коментарів:

Дописати коментар