вівторок, 24 квітня 2012 р.

Мережа «Моніторинг-Груп» оголошує про поширення досвіду роботи веб-ресурсу «Твій місцевий депутат» у нових областях

Громадські організації, що здійснюють кампанії з громадського моніторингу та контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування й зацікавлені у відкритті в нових регіонах веб-ресурсу «Твій місцевий депутат» запрошуються до співпраці в рамках Мережі організацій громадського моніторингу «Моніторинг-Груп».

Впродовж 2011 року 9 громадських організацій з різних регіонів України реалізували проект «Твій місцевий депутат. Моніторинг діяльності депутатів місцевих рад в Україні». Основними результатами реалізації проекту стали запуск спеціалізованих веб-сайтів «Твій місцевий депутат» та створення Мережі організацій громадського моніторингу «Моніторинг-Груп». За більше як рік роботи сайти «Твій місцевий депутат» довели свою актуальністю та унікальність. За допомогою цих веб-ресурсів діяльність депутатів місцевих рад стала прозорішою, а виборці отримали додатковий інструмент впливу на своїх обранців.


Враховуючи позитивні відгуки про роботу інтернет-ресурсів «Твій місцевий депутат» та ріст зацікавленості до них зі сторони громадських організацій з інших регіонів країни, Мережа «Моніторинг-Груп» прийняла рішення про поширення досвіду роботи веб-сайтів на інші області України. З цією метою ми оголошуємо конкурс на участь у створенні нових сайтів «Твій місцевий депутат» та приєднання до нашої Мережі.
Участь у конкурсі можуть взяти громадські організації із 16 областей країни (окрім Волинської, Донецької, Луганської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської, Черкаської та АР Крим), що поділяють мету та принципи діяльності Мережі «Моніторинг-Груп» та готові за рахунок власних чи залучених коштів підтримувати роботу веб-ресурсу «Твій місцевий депутат» у своєму регіоні.
Організації, які бажають приєднатись до Мережі «Моніторинг-Груп» та адмініструвати веб-сайт «Твій місцевий депутат» у відповідному регіоні повинні до 8 травня 2012 року надіслати на адресу представника Мережі такі документи:
- електронний лист-заявку від організації у довільній формі (в цій заявці необхідно задекларувати наміри організації стати членом Мережі; описати стратегію розвитку сайту «Твій місцевий депутат» у своєму регіоні; підтвердити готовність придбати за власний кошт програмне забезпечення для встановлення та обслуговування сайту);
- факт-лист про організацію та її досвід у реалізації моніторингових проектів
Про результати конкурсу організації-кандидати будуть повідомлені Координаційною Радою Мережі «Моніторинг-Груп» не пізніше 14 травня. Відібрані організації будуть запрошені до участі у всеукраїнській конференції «Становлення електронної демократії в Україні: регіональний вимір», яка пройде 23-24 травня у місті Чернігові. Всі витрати щодо участі у конференції будуть компенсовані організаторами. Під час конференції новими партнерами Мережі буде детально презентовано можливості сайтів «Твій місцевий депутат» та передано необхідне програмне забезпечення. На конференції також відбудеться офіційний прийом нових партнерів до складу Мережі «Моніторинг-Груп».

За детальнішою інформацією щодо участі у конкурсі та з питань придбання програмного забезпечення для сайту «Твій місцевий депутат» просимо звертатись до Черкаської обласної організації Комітету виборців України. Контактні особи: Максим Михлик, Алла Скрипник, тел. 0472 36-85-47, адреса електронної пошти: cvu_ck@ukr.net; cvu@uch.net


Довідково:
1. Мережа організацій громадського моніторингу «Моніторинг-Груп» є відкритою самоврядною коаліцією громадських об’єднань з різних регіонів України, які здійснюють кампанії з громадського моніторингу та контролю за діяльністю органів державної влади та місцевого самоврядування, а також окремих призначених та обраних посадовців різних рівнів з метою підвищення їх рівня відповідальності перед громадянами та забезпечення прозорості у їх діяльності. На даний момент членами Мережі є 9 громадських організацій з різних регіонів країни: Донецька обласна організація ВГО «Комітет Виборців України», Інститут розвитку Криму (Севастополь), Одеська обласна організація ВГО «Комітет Виборців України», Східноукраїнський центр громадських ініціатив (Луганськ), Творче молодіжне об’єднання «Нівроку» (Тернопіль), Фонд Місцевої демократії (Харків), Центр «Доброчин» (Чернігів), Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу (Луцьк), Черкаська обласна організація ВГО «Комітет виборців України». Основною діяльністю Мережі на даному етапі є підтримка діяльності веб-сайтів «Твій місцевий депутат».
2. Вартість програмного забезпечення для підтримки роботи сайту «Твій місцевий депутат» становить 1000 грн. Кошти сплачуються після участі у конференції.

Немає коментарів:

Дописати коментар