пʼятницю, 27 квітня 2012 р.

Питання протидії корупції в органах ДПС


В м.Ірпінь відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми протидії корупції в органах Державної податкової служби України».
Науковці та експерти аналізували сучасну ситуацію в Україні  з даної проблеми.

Під час відкриття Голова Державної податкової служби України  Клименко Олександр зазначив «Ми на правильному шляху, хто приєнався до конференції та підготував доповіді. Ми зобов’язані перед законом. Корупція здійснює негативний вплив на Україну, на бізнес. Уже здійснено такі зміни: податківець не може назначити перевірку без аналітичного аналізу підприємств. Ми не повині вигороджувати колег, які попались. Дуже важливо щоб податкова і корупція не пересікались, це моя стратегічна ціль!»
Заступник начальника податкової міліції – начальник Управління внутрішньої безпеки ДПС України, Костенко Володимир «Необхідно попередження та протидія двохзначним трактуванням нормативних актів. Мінімізація людського фактору.»
 Бізнес-омбудсмен Уряду Грузії Георгій Пертая  відзначив, що «основне в подолані корупції  - це політична воля. Із грузинського досвіду запропонував наступні кроки, водночас зазначив, що для кожної держави мають бути свої методи вирішення проблеми: 1) Всі структури повинні містити антикорупційний компонент і бути перевірені на корупцію, у разі негативного показника – розформування. 2) Скорочення бюрократії. Внаслідок реформ держслужби звільнено 50% людей. Досвід працівників не може бути цінним, якщо він корумпований. 3)видалення непотрібних податків 4)підписання акту свободи – не можна встановити новий податок без народного референдуму.
Досвідом США поділилась Мері Бетлер – радник із правових питань Департаменту юстиції США . Аналіз підприємств здійснюється двома незалежними структурами. Оплата податків здійснюється за допомогою електронної системи. Перш ніж стати податківцем- необхідно пройти курс навчання.
 У роботі конференції брав участь тернопільський регіональний експерт «Партнерства «Відкритий Уряд» Василь Ханас, котрий запропонував власні алгоритми використання нових медіа у роботі ДПС.

Немає коментарів:

Дописати коментар