вівторок, 8 травня 2012 р.

Mерія Тернополя запроваджує електронний документообіг

З квітня 2012 року структурні підрозділи Тернопільської міської ради переходять на електронний документообіг.
Про це ЗІКу повідомив заступник міського голови Тернополя Олександр Степанюк.
«Встановили перший швидкісний сканер, який дозволить сканувати з двох боків 30 сторінок в хвилину. Зараз запустили електронний документообіг в тестовому режимі. Це дозволить мінімізувати паперовий документообіг в міській раді. Приміром, я, як заступник міського голови, в режимі он-лайн бачитиму, які документи пришли на мене. Це дуже зручно», – розповів Олександр Степанюк.

За його словами, введення електронного документообігу дасть суттєву оптимізацію робочого часу чиновників.
«Непотрібно чиновнику тепер виконувати роль кур’єра – носити документи по кабінетах. Система розроблена спеціально для нашої міської ради. За нашими попередніми підрахунками, вона дасть можливість економити близько третини робочого часу працівників міськради. У них буде більше часу виконувати свої прямі обов’язки, а не скажімо, розносити документи чи заяви громадян.
Думаю, що в перспективі ми дійдемо до того, що кожен тернополянин, який вміє користуватися комп’ютером, зайшовши на сайт міської ради, побачить на якому етапі знаходиться його звернення чи заява», – розповів заступник міського голови.
Окрім позитивних моментів Олександр Степанюк має і застереження до нововведення.
«Зараз ми працюємо в тестовому режимі. Що буде, якщо документ буде знищений вірусом, чи буде зовнішнє втручання в систему? Розробники програми кажуть, що звели ці загрози до мінімуму. Ще один нюанс – законодавство. Скажімо, для отримання адміністративної послуги потрібні оригінали документів – відскановані копії не підходять», – додав Олександр Степанюк.
Наразі мерія Тернополя планує встановити три швидкісних принтери. Вартість одного близько 5 тисяч гривень. У рік Тернопільська міськрада витрачає на папір 30 тисяч гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар