пʼятницю, 15 червня 2012 р.

Чи можливе електронне врядування на Тернопіллі?



4 червня 2012 року в сесійній залі Миколаївської міської ради відбулася Всеукраїнська конференція «Регіональні перспективи просування технологій електронного управління та розвитку електронної демократії на виконання Плану дій з впровадження в Україні міжнародної Ініціативи« Партнерство «Відкритий уряд». Захід організовано Фондом розвитку міста Миколаєва та Миколаївським міськвиконкомом за підтримки програми «Громадянське суспільство і належне управління» МФ «Відродження».

Співорганізаторами конфереції стали: Національний центр підтримки електронного урядування, ГО «Подільська агенція регіонального розвитку», «Громадське Партнерство на підтримку Впровадження в Україні Ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд »». Учасниками заходу стали представники міст-членів Асоціації «Міста електронного урядування Україна а також ряду міст-практиків і низки громадських організацій з: Миколаєва, Баштанки та Вознесенська Миколаївської області, Одеси, Херсона, Вінниці, Кіровограда, Полтави, Харкова, Донецька, Сватова, Луганської області, Івано-Франківська, Тернополя, Києва, Борисполя, Славутича, Українки Київської області, Енергодара Запорізької області, експерти Одеського регіонального Інституту Державного управління Національної академії Державного управління при Президентові України.

На конференції підбито підсумки реалізації першого етапу миколаївської міської Програми «Електронне управління та електронна демократія», презентовані та узагальнено успішні практики впровадження технологій електронного урядування, електронної демократії, систем надання адміністративних послуг, сформовані відповідні рекомендації органам місцевого самоврядування, місцевим державним адміністраціям, інститутам громадянського суспільства. Прийнята резолюція з позитивною оцінкою виконання 1-го етапу миколаївської міської програми в частині е-демократія, аналізом загальної ситуації в регіонах України, а також дані рекомендації з просування технологій електронного урядування та електронної демократії в рамках впровадження в Україні міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд».
На переконання учасника конференції - регіонального координатора Партнерства "Відкритий уряд" в Тернопільській області Володимира Ханаса: "В Тернопільській області і особливо в місті Тернополі є всі передумови для створення регіональної комплексної програми з електронного врядування. Більше того, у нас уже ефективно функціонують окремі елементи електронної демократії. Це функціонування у обласній та міській радах системи електронного голосування, он-лайн-трансляції сесій міської та обласної рад, електронні консультації в державній податковій службі,  в рамках Централізованої бібліотечної системи функіонують центри доступу до інтернету, планується відкриття Центру надання адміністративних послуг  та впровадження електронного документообігу в Тернопільській міській раді. Є перші кроки із застосувань нових медіа. Велике зацікавлення в інших регіонах викликає впровадження у Тернополі медичної інформаційної системи. Все це дає шанс мнімізувати бюрократичну паперотворчість, оптимізує процес прийняття та виконання управлінських рішень, наблизить владу до тернополян, зробить її прозорішою, зрозумілішою, доступнішою, і,найголовніше, ефективнішою. Важливою складовою прийняття такої програми є аналіз кращих українських практик та вивчення українського досвіду, що дозволить мінімізувати затрати на впровадження практик, а з іншого боку уникнути існуючих помилок"


Немає коментарів:

Дописати коментар