суботу, 13 жовтня 2012 р.

Магія гір» вже на полицях тернопільських книгарень

11 жовтня у книгарні «Дім книги»,  що на вулиці Коперніка,  тернопільський етнолог-фольклорист та письменниця Лілія Мусіхіна презентувала свою нову роботу «Магія Гір». Видавництво «Богдан» випустило книгу у світ а  Григорій Якутович, який свого часу працював над картиною «Тіні забутих предків», став ілюстратором для книги . Це вже друге по рахунку видання у творчому доробку пані Лілії, адже за 10 років мандрування та експедицій, вона зібрала чимало унікальних  матеріалів про звичаї і культуру віддалених поселень та етнічних меншин на просторах України.
Над створенням книжки, авторка працювала два роки а матеріали для «Магії гір» здобувала у глухих гірських селах Буковини. Шістдесят чотири сторінки книжки наповнені розповідями про гуцульські звичаї та обряди, їх спосіб життя, який не змінився ще від діда-прадіда. 


Тут йдеться про мольфарів, знахарів, градобурів, шептунів, не як про художніх персонажів, цих людей авторка бачила на власні очі, спілкувалась та спостерігала за ними. «Магія гір» це не просто вигадки та оповідання про гуцулів, це науковий матеріал етнолога-фольклориста, зібраний під час експедицій та заснований на реальних людях та подіях.
Ольга Ковальчук


Немає коментарів:

Дописати коментар