середу, 10 жовтня 2012 р.

Кандидатам у депутати запропонували Народну ЦВК


09 жовтня 2012 року  об 12 годині 00 хв. у приміщенні Тернопільського прес-клубу відбулося засідання на тему: «Стан дотримання виборчого законодавства учасниками виборчого процесу та забезпечення об’єктивного підрахунку голосів на парламентських виборах 2012 року».
Про передвиборчу ситуацію на ДВК розказали кандидати у народні депутати Юрій Чижмарь, Олег Сиротюк та Володимир Болєщук.
Із найбільших порушень виступаючі зазначили, зазначили що до складу ДВК пройшли люди котрі не давали письмової згоди  бути в складі комісії, а окремих членів ДВК уже нема серед живих. Також до складів виборчих комісій увійшли: інваліди, сліпі, із розсіяним склерозом, церебральним паралічом та психічно-хворі громадяни, що не є прямим порушенням. Однак є підозра, що вони не зможуть ефективно виконовути свої функції і їх до виборів замінять «своїми» людьми. Гості прес-клубу звинуватили у цій ситуації провладні партії, котрі хочуть провести нелегітимні вибори. Присутніх повідомлено, що дані передано до суду але його рішення не на користь опозиції.
Також до складу ДВК увійшли бюджетники на котрих можна легко здійснювати тиск привладним партіям, а захист селян є слабким тому громаді необхідно об’єднатись, заради здійснення прозорості виборів. Кандидати у депутати зацікавились пропозицією громадських організацій взяти участь у масштабному заході з протидії порушенням «Народна ЦВК»

Немає коментарів:

Дописати коментар