середу, 5 грудня 2012 р.

Відкриття політичного клубу у Тернополі


У вівторок 4 грудня стартував «Політичний клуб» в місті Тернопіль, де молодь провела перше засідання на тему «Найуспішніші політтехнології на виборах 2012 року».
Засідання клубу проводилось у приміщенні Тернопільського ресурсного центру молодіжних ініціатив. Для обговорення теми був запрошений переможець минулих виборів по мажоритарному округу № 165 Бойко Володимир  та політичний експерт Любов Красновська.

Ініціатором «Політичного клубу» став Ігор Білик, який окрім цього очолює МІ «Депутат звітує». Метою таких засідань, які будуть проходити кожного тижня, є підвищення політичної свідомості молоді та залучення її до активної участі в обговоренні проблем країни.
Володимир Бойко розповідав про свою передвиборчу кампанію, про ресурси та технології, які були задіяні ним для досягнення поставленої мети. «Ресурсом, що відіграв ключову роль став людський фактор – каже Володимир Богданович, - для більшості кандидатів в нардепи такими ресурсом були лише гроші, який для мене був обмеженим».
За словами пана Володимира, він витратив лише 65, 5 тис. грн.., що є доволі мало для цих виборів. Зібрати таку суму допомогли родичі, друзі та однопартійці. Доволі мало коштів витрачалось і на рекламну продукцію, адже за словами пана Володимира, в нього не було жодного біг борда та рекламного щита. Частина коштів пішла на друк реклами в газетах та друк брошур. «Партія, що мене висувала також підтримала друком публікацій у виданні «Наша батьківщина».  Основною витратою стали поїздки по своєму виборчому округу та оренда приміщень для зустрічей з виборцями.
Також було обговорено питання щодо чорних політтехнологій, що використовувались під час виборів. Пан Бойко став єдиним кандидатом на Тернопільщині, проти якого була використана техніка «двійника», який набрав близько 4 тис. голосів, і зайняв п’яте місце за підсумками голосування. «Не варто витрачати купу грошей на рекламу, щоб війти в п’ятірку, для цього потрібно лише мати прізвище Бойко» - жартома прокоментував дану ситуацію Володимир Богданович.
Заключне слово цієї зустрічі належало експерту Редактору спец.проектів Тернопільської філії Медіа Корпорації "RIA" - Любові Красновській, яка прокоментувала розмову учасників засідання з Володимиром Бойком, щодо використаних політтехнологій та порушень на минулих виборах. Експерт зазначила, що причиною низки порушень був закон «Про вибори», який «зліпили» незадовго до початку передвиборчої кампанії.
«Люди не знали своїх прав під час виборів, багато хто не знав, що їм будуть давати два бюлетені, а не один як завжди. Це збивало людей з пантелику. Я надавала консультації виборцям, які невідомо як знаходили мій номер телефону», - говорить пані Любов.
Окрім загальних порушень Любов Красновська також говорила про велику кількість зареєстрованих випадків з використання адмінресурсу, використання технічних кандидатів, та небажання самих кандидатів йти на зустріч з виборцями, шляхом відповіді на три питання, які їм задавали журналісти видання «20 хвилин». Також експерт зазначила, що досить велику кількість голосів кандидатам – мажоритарникам принесла політична партія, від котрої вони висувались.
На кінець зустрічі Володимир Бойко висловив подяку ініціатору та учасникам зустрічі за цікаву дискусію.

Немає коментарів:

Дописати коментар