середу, 30 жовтня 2013 р.

Docudays UA запрошує в "Живу бібліотеку" в Тернополі

ТММГО "Файне місто" запрошує усіх бажаючих сьогодні о 14:00 на відкриття "Живої бібліотеки" в Український дім "Перемога"!

“ЖИВА БІБЛІОТЕКА”. 
МІСЦЕ, ДЕ КНИГИ МОЖУТЬ ГОВОРИТИ!

Перша “Жива бібліотека” з’явилася 11 років тому в Данії. Її концепцію розробила данська неурядова молодіжна організація “Зупини насильство” (Stop the Violence). Відтоді ця ідея поширилася по всьому світу, була втілена в життя у понад 45 країнах.

Мета “Живої бібліотеки” - боротьба зі стереотипами та упередженнями, що склалися в суспільстві щодо певних груп людей: сексуальних, расових, національних та релігійних меншин, людей, котрі живуть закритими групами або ж є прихильниками непопулярних ідей.



Усі ми маємо стереотипи про інших людей. Інші люди мають певні упередження щодо нас. Це не завжди погано. Стереотипи навіть бувають корисними, адже допомагають орієнтуватися у величезному потоці інформації та економлять наш час. Простіше пристати на поширену в суспільстві думку, аніж перевіряти все самому. Але важливо пам'ятати, що люди не завжди такі, як ми про них думаємо.

Буддисти, правозахисники, біженці, геї, феміністки, кримські татари - чи ви коли-небудь зустрічали їх особисто? Чи маєте стереотипи й упередження щодо цих людей? Що ви знаєте про їхнє життя? Підтвердьте або спростуйте свої уявлення про них, ставши читачем “Живої бібліотеки”.

Прийди завтра, та на протязі наступного тижня в Український дім "Перемога", щоб "прочитати" цікаву для себе книгу! Чекаємо тебе з 30 жовтня по 5 листопада в холі Українського дому!
Заходи відбудуться у рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA


Немає коментарів:

Дописати коментар