четвер, 26 червня 2014 р.

Відкрита заява про вчинені правопорушення


Вчора минуло п’ять місяців, як я вийшов на волю після піврічного перебування за ґратами у Чортківському СІЗО у сфальсифікованій справі.
Кругова порука, з якою я зіткнувся у прокуратурі Тернопільської області, вимусила мене звернутись до нового Генерального прокурора із відкритою заявою у якій я називаю конкретні прізвища тих, хто брав участь у фальсифікації кримінальної справи №1681122, та тих, хто тепер намагається будь-якою ціною узаконити злочинні дії впродовж більше шести років.

Генеральному прокурору України
Яремі В.Г.
Голові Державної фіскальної служби
Білоусу І.О.
Сороколіт Віталій Іванович
вул. Лозовецька, 67, с. Гаї Шевченківські,
Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47716
Тел. 050-339-55-20
Сороколіт Любов Миколаївна
вул. Лозовецька, 67, с. Гаї Шевченківські,
Тернопільський р-н, Тернопільська обл., 47716
Тел. 050-377-14-01
Відкрита заява
про кримінальне правопорушення
(Дана заява подана в порядку ст.214 КПК України та підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань не пізніше 24 годин після подання заяви.)
Піврічне утримання в СІЗО з примушуванням визнати вину, інсульт та клінічна смерть, перешкоджання діяльності у легальному бізнесі, порушення авторських прав на комп’ютерні програми, великі матеріальні та моральні збитки, намагаються приховати псевдо правоохоронці, щоб не нести за це відповідальності.
Впродовж більше шести років, що перевищує будь-які розумні строки, стосовно Сороколіта В.І. здійснюють кримінальне переслідування та шляхом фальсифікації документів намагаються довести нібито умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Повідомляємо про факти кругової поруки службових осіб правоохоронних органів, прокуратури, судів по приховуванню фактів фальсифікації кримінальної справи №1681122 та незаконного кримінального переслідування Сороколіта В.І..
Хронологія основних подій за 2008-2014 роки:
З метою вимагання хабара працівниками ДПІ у Гусятинському районі, за вказівкою керівництва ДПА у Тернопільській області та із участю працівника ДПА, було сфальсифіковано акт податкової перевірки ТОВ «МЕЛВІС» (директор - Сороколіт В.І.).
Після відмови Сороколіта В.І. дати хабар, 28 березня 2008 року за сфальсифікованими результатами незаконної (визнано судом) податкової перевірки ТОВ «МЕЛВІС» перший заступник прокурора Тернопільської області Люшненко М.О. порушив кримінальну справу №1681122.
02 квітня 2008 року слідчий Югов С.А. почав погрожувати Сороколіту В.І. арештом за нібито несплачені податки в особливо великих розмірах, які були донараховані державною податковою інспекцією у Гусятинському районі за вказівкою керівництва ДПА у Тернопільській області в особі першого заступника голови ДПА Надала С.В..
17 квітня 2008 року, без жодних підстав та без процесуального оформлення !!! до Сороколіта В.І., який відвозив автомобілем сина у школу, в присутності малолітнього сина, було застосовано затримання із застосуванням спецзасобів (наручників) та тримання під вартою більше восьми годин із примушуванням визнати вину у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.212 КК України.
25 квітня 2008 року слідчий податкової міліції Югов С.А., постановив завідомо незаконну постанову про притягнення Сороколіта В.І. як обвинуваченого в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах в той час як станом на 25 квітня 2008 року у товариства «МЕЛВІС», директором якого є Сороколіт В.І., по даних особового рахунку рахувалась переплата податку на прибуток в сумі 1 800 000 гривень, яка на даний час підлягає поверненню ТОВ «МЕЛВІС», відповідно рішення суду, яке набрало законної сили, та не маючи жодного документу!!!, який би законним чином підтверджував наявність події злочину передбаченого ст.212 КК України.
13 травня 2008 року, за дорученням від 22.04.2008 року першого заступника голови ДПА у Тернопільській області Надала С.В., працівник ДПА у Тернопільській області Цвігун Р.І. разом із працівниками ДПІ у Гусятинському районі, без фактичного проведення позапланової виїзної документальної перевірки, сфальсифікував акт №286/23-21135193 податкової перевірки ТОВ «МЕЛВІС».
24 та 26 травня 2008 року, без надання для експертизи жодного первинного документу, експерт НДЕКЦ при УМВС України в Тернопільській області Федорів Л.І. сфальсифікувала висновки експерта № 6-336/08 та №6-352/08 про нібито документальне підтвердження висновків сфальсифікованого акту податкової перевірки. На основі сфальсифікованих висновків експерта та сфальсифікованого акту податкової перевірки слідчий Югов С.А. склав обвинувальний висновок та справу направив до суду.
За шість років існування кримінальної справи №1681122, суд неодноразово направляв справу на додаткове розслідування.
23 червня 2010 року слідчі у кримінальній справі №1681122 Югов С.А. та Дацко А.О., у змові із працівником колишнього Міністерства освіти та науки України Карлашом Ю., сфальсифікували від імені неіснуючого!!! на той час Державного департаменту науково-технологічного розвитку МОН лист №15/16-617 від 23 червня 2010 року. В подальшому цьому сфальсифікованому листу від імені неіснуючого!!! департаменту було надано статусу експертного висновку Міністерства освіти та науки України та використано як доказ у судах у кримінальній та адміністративній справах.
21 лютого 2011 року за клопотанням прокурора прокуратури Тернопільської області Гусятинський районний суд (суддя Козяр Л.В.) не встановивши вини Сороколіта В.І., звільнив Сороколіта В.І. від кримінальної відповідальності за ч.3 ст. 212 КК України.
Сороколіт В.І. подав апеляцію на вищевказане судове рішення про звільнення від кримінальної відповідальності, по результатах розгляду кримінальна справа №1681122 була направлена на новий судовий розгляд.
01 серпня 2011 року за результатами нового судового розгляду Гусятинський районний суд (суддя Лисюк І.О.) постановив виправдувальний вирок стосовно Сороколіта В.І., мотивуючи відсутністю події злочину.
09 листопада 2011 року за апеляцією прокурора прокуратури Тернопільської області виправдувальний вирок був скасований Апеляційним судом Тернопільської області, мотивуючи деякими процесуальними неточностями у виправдувальному вироку. Разом з тим Апеляційний суд Тернопільської області (доповідач суддя Римар Т.М.) не вказав на неприпустиму «неуважність» слідчих, прокурорів та суддів при провадженні та розгляді кримінальної справи №1681122, а саме на те, що кримінальна справа №1681122 порушена стосовно особи Сорокаліт, а досудове розслідування та судовий розгляд проводився стосовно особи Сороколіт.
У зв’язку із цим Сороколіт. В.І. подав скарги до суду та до прокуратури на незаконність кримінального провадження стосовно Сороколіта В.І. у зв’язку із відсутністю в матеріалах справи постанови про порушення кримінальної справи стосовно Сороколіта В.І..
Більше 20 скарг Сороколіта В.І. за період із січня 2012 року по липень 2013 року суд та прокуратура залишила без розгляду.
07 червня 2013 року вступило в законну силу судове рішення в адміністративній справі по стягненню із державного бюджету в користь товариства «МЕЛВІС» переплати податку на прибуток в сумі 1 800 000 гривень, яку впродовж шести років прокурори та судді називали «добровільною сплатою податку».
24 липня 2013 року у відповідь на вимоги Сороколіта В.І. повернути переплату по податках, суддя Тернопільського міськрайонного суду Свачій І.М. за клопотанням прокурора прокуратури Тернопільської області Хамули П.І. постановив завідомо незаконну постанову про розшук та взяття під варту Сороколіта В.І., без участі Сороколіта В.І. у судовому засіданні, без оголошення у міжнародний розшук, попередньо сфальсифікувавши постанови про привід та відомості про нібито незнаходження Сороколіта В.І. за місцем проживання.
05 серпня 2013 року в службовому кабінеті судді Тернопільського міськрайонного суду Свачія І.М., підчас проведення слідчої дії за участю Сороколіта В.І. у іншому кримінальному провадженні по розслідуванню факту фальсифікації податківцями акту перевірки ТОВ «МЕЛВІС», Сороколіта В.І. було взято під варту.
Шість місяців!!!, із 05 серпня 2013 року по 25 січня 2014 року, Сороколіта В.І. утримували під вартою в ІТТ та СІЗО та примушували визнати вину у вчиненні злочину.
Впродовж шести місяців утримання Сороколіта В.І. під вартою на рідних Сороколіта В.І. та на нього особисто з боку прокурорів та суддів вчиняли постійний тиск з вимогою примусити Сороколіта В.І. написати клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з переплатою податків в сумі 1 800 000 гривень.
За час перебування під вартою, внаслідок фізичного та психологічного тиску Сороколіт В.І. переніс інсульт (07 серпня 2013 року) та клінічну смерть (28 листопада 2013 року).
25 січня 2014 року Тернопільський міськрайонний суд (суддя Черніцька І.М.) постановив завідомо незаконний обвинувальний вирок, яким засудив Сороколіта В.І. та визнав винним за ч.3 ст.212 КК України, при наявності впродовж шести років переплати по податках та при тому, що є рішення суду, яке вступило в законну силу, про стягнення із державного бюджету суми 1 800 000 гривень в користь товариства «МЕЛВІС» як переплати податку на прибуток. Апеляції на вирок були подані не тільки Сороколітом В.І., але й прокурором, який також не погодився із рішенням суду.
10 квітня 2014 року Апеляційний суд Тернопільської області скасував вирок Тернопільського міськрайонного суду яким було засуджено Сороколіта Віталія Івановича та кримінальну справу №1681122, яка порушена ще 28 березня 2008 року стосовно особи Сорокаліт, по причині неможливості винесення рішення у зв’язку із істотними порушеннями процесуального законодавства та кримінальну справу №1681122 направлено прокурору для проведення додаткового розслідування. Разом з тим апеляційний суд не відреагував на факти фальсифікації кримінальної справи №1681122 про які було вказано в апеляційній скарзі, в дебатах та в останньому слові Сороколіта В.І., приховавши таким чином злочини.
02 червня 2014 року кримінальна справа №1681122 передана в слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Тернопільській області, посадові особи, якого особисто зацікавлені у приховуванні вищенаведених порушень. Процесуальним прокурором призначений прокурор прокуратури Тернопільської області Бурик О., який ще до цього призначення, без вивчення матеріалів кримінальної справи №1681122, видав завідомо неправдиву довідку про нібито вивчення матеріалів кримінальної справи №1681122.
Приховування злочинів при провадженні досудового розслідування:
Враховуючи, що організаторами фальсифікації кримінальної справи №1681122 та кругової поруки по приховуванню вищенаведених фактів протиправних дій посадових осіб правоохоронних органів є особи, які займали, а деякі продовжують в даний час займати керівні посади, посадовими особами прокуратури Тернопільської області вчиняються дії направлені на приховування протиправних дій посадових осіб правоохоронних органів. Нам неодноразово безпідставно відмовляли у внесенні в ЄРДР відомостей про кримінальні правопорушення стосовно правоохоронців та неодноразово безпідставно, без проведення розслідування, закривали кримінальні провадження.
На даний час з боку керівництва прокуратури Тернопільської області та Головного Управління Міндоходів у Тернопільській області вчинятись дії направлені приховування фактів фальсифікації кримінальної справи №1681122 шляхом створення нових документів, в які внесено завідомо неправдиві відомості.
Так, 28 квітня 2014 року старший прокурор прокуратури Тернопільської області О.Бурик склав довідку про вивчення матеріалів кримінальної справи №1681122 в яку вніс завідомо неправдиві відомості:
1. про те, що кримінальна справа №1681122 порушена стосовно Сороколіта В.І., в той час, як справа порушена стосовно особи Сорокаліт;
2. та про те, що Гусятинський районний суд прийшов до висновку про доведеність вини Сороколіта В.І. у вчинені тяжкого злочину, в той час, як Гусятинський районний суд постановив виправдувальний вирок стосовно Сороколіта В.І..
В подальшому завідомо неправдиві відомості із вищенаведеної довідки використані при складанні офіційних документів прокуратури Тернопільської області за вих.№06/2-573 вих. 14 від 13 травня 2014 року та вих.№06/2-573-14 від 23 травня 2014 року.
06 червня 2014 року в.о. начальника Головного Управління Міндоходів у Тернопільській області Воробець Є.В. підписав та видав лист № 6652/10/19-00-22-01-13/270 «Про розгляд звернень», який є офіційним документом, у який внесено завідомо неправдиві відомості про те, що в діях працівників, які здійснювали організацію та проведення документальної перевірки ТОВ «МЕЛВІС» не виявлено неправомірних дій, в той час як йому особисто надані докази та документи про те, що акт перевірки складений без фактичного проведення перевірки, а відомості наведені в акті не підтверджені документами, не відповідають фактичним обставинам, є сфальсифікованими працівниками податкового органу.
За вищенаведених обставин, для припинення кругової поруки, свавілля та самоправства з боку працівників правоохоронних органів, прокуратури та суду, яке вже триває більше шести років, є необхідність втручання Генерального прокурора України для організації проведення об’єктивного розслідування вищенаведених фактів.
Я, Сороколіт Віталій Іванович, про кримінальну відповідальність згідно ст.383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину попереджений: ____________
Я, Сороколіт Любов Миколаївна, про кримінальну відповідальність згідно ст.383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину попереджена: ___________
На підставі вищенаведеного ПРОСИМО:
Внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення вчинені групою посадових осіб правоохоронних органів по приховування фактів фальсифікації кримінальної справи №1681122, постановлення завідомо незаконних постанов та внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей, які мають ознаки злочинів передбачених ст. 364 (зловживання службовим становищем), ст.365 (перевищення службових повноважень), ст.366 (службове підроблення), ст.367 (службова недбалість), ст.396 (приховування злочину) КК України.
25 червня 2014 року
В.І. Сороколіт Л.М. Сороколіт

Немає коментарів:

Дописати коментар