неділю, 8 червня 2014 р.

Поради тернополянам, які планують побувати закордоном

Поради тернополянам, які планують побувати закордоном

Лічені дні залишаються до літа, до довгоочікуваних відпусток та подорожей у найбільш мальовничі куточки світу. Аби звільнити наших клієнтів від турбот під час поїздок за кордон, ПриватБанк підготував декілька порад, які допоможуть  зекономити Ваш час і гроші, та дозволять насолодитися таким омріяним відпочинком.


В разі потреби - безкоштовно отримайте довідку для посольства.
 Практично кожне посольство під час оформлення віз вимагає довідку про стан рахунків. Ви можете безкоштовно замовити довідку в Приват24 (меню «Ще» / «Послуги» / «Сервіс довідок») і самостійно її роздрукувати. У шаблоні вже стоять печатка та факсиміле, і документ можна відразу віднести в посольство. Також Ви можете замовити доставку довідки кур’єром. Роздрукування довідки у відділенні коштує 30 грн. Також Ви можете безкоштовно отримати довідку про стан рахунків у відділенні ПриватБанку.

Оплачуйте свої покупки без комісій. Знімати готівку у будь-якій точці світу та не турбуватись про цілість своїх грошей можна просто взявши із собою картку ПриватБанку. Навіть у разі втрати чи викрадення картки кошти на ній будуть недоступні для посторонніх. До того ж оплачувати покупки карткою набагато зручніше, ніж знімати готівку, адже при оплаті карткою - комісія не стягується. Цікаво, що у разі потреби конвертація грошей на Вашій картці здійснюється автоматично за тим самим курсом, що й у відділеннях ПриватБанку. Тому Вам не потрібно заздалегідь купувати валюту та везти її з собою. До речі, якщо Ви вирішили зняти гроші в банкоматі за кордоном, то доведеться заплатити комісію: 2% - за особисті кошти або 4% - за кредитні (якщо сума зняття перевищує 500 грн у еквіваленті).

Оплачуйте покупки національною валютою країни, у якій знаходитеся. За кордоном у деяких магазинах Вас можуть запитати, якою валютою Ви бажаєте розрахуватися. Завжди обирайте валюту країни, у якій перебуваєте. Якщо ціна виставлена в євро, а Ваша картка у гривні, оплачуйте покупку тільки у євро. Чому? Бо з Вашої картки буде списано еквівалентну суму в гривні за курсом ПриватБанку без будь-яких комісій. В іншому ж випадку - якщо заплатите в гривні - закордонний банк, термінал якого встановлений у магазині, обміняє гривню на євро за свої курсом, який зазвичай набагато вищий, ніж у ПриватБанку. Тобто для списання з Вашої картки надійде сума, яку конвертовано за курсом закордонного банку + його комісія за конвертацію.

Попередьте банк про свій від’їзд. Задля безпеки карток  клієнтів ПриватБанк постійно слідкує за операціями за картками. Якщо виникають підозрілі витрати (наприклад, зняття великих сум або часті операції за кордоном) банк, якщо його не проінформувати, може заблокувати Вашу картку. Аби цього не трапилося, рекомендуємо Вам заздалегідь повідомити банк про час та маршрут подорожі. Зробити це можна в Приват24 (меню”Ще”→”Налаштування”→”Картки”→”Не блокувати картку”).

Не намагайтеся перевозити зароблені Вами гроші самі та не використовуйте сумнівні канали для передання їх в Україну.Найбільш безпечний шлях надсилання коштів - це грошові перекази. ПриватБанк працює з найбільш популярними системами грошових переказів, завдяки чому Ви можете практично із будь-якої точки світу надіслати гроші в Україну.

Попіклуйтеся про можливість отримання грошей з України. Можливі ситуації, коли за кордоном Вам терміново можуть знадобитися гроші. У таких випадках Вам можуть допомогти Ваші близькі в Україні: поповнивши Вашу платіжну картку в будь-якому терміналі самообслуговування, банкоматі чи через Інтернет-банк Приват24; надіславши Вам грошовий переказ (для отримання необхідно мати з собою паспорт).

Користуйтеся послугами дистанційного банківського обслуговування. Безкоштовно підключіться до Інтернет-банку Приват24, і Ви зможете за кордоном самостійно перераховувати гроші рідним, здійснити будь-які платежі, заблокувати картку в разі її втрати, змінити ліміт витрат та багато іншого.

Користуйтеся послугами відділень ПриватБанку в інших країнах. ПриватБанк має філії та представництва в Латвії, Грузії, Португалії, Італії, на Кіпрі, у Китаї, Казахстані, Великобританії, Інспанії та Німеччині.  Ви можете отримати деякі банківські послуги у філіях ПриватБанку в будь-якій з цих країн. На сторінці www.pb.ua/map є посилання на сайти ПриватБанку в різних країнах. На цих сайтах Ви можете подивитися адреси філій банку.

Щасливої дороги!


--
З повагою, Керівник регіонального прес-офісу ПриватБанку в Тернополі:
Почтовнюк Дмитро
тел.: (097) 944-32-11
        (0352) 47-67-08

Немає коментарів:

Дописати коментар