середу, 30 липня 2014 р.

Партії себе дискредитували

Більшість політичних сил, представлених зараз у Верховній Раді, втратять свої нинішні позиції, частина – не пройде взагалі, – вважає координатор проектів ГО “Інформаційний центр Майдан Моніторинг” Володимир Ханас.
Він підкреслює, що це – абсолютно правильний і логічний результат. Його самі партії і «напрацювали».
Більше того, тернополянин каже, що заборонити в Україні варто не лише Комуністичну партію, а й Партію Регіонів і «Союз», як такі, що дискредитували себе у період анексії Криму, а згодом і на сході України.

- Те, що фракцію “коміків” розігнали – історична справедливість. Шкода, що  Україні після розвалу СРСР не дісталося кілька таборів  ГУЛАГів десь біля Норильська чи Колими… – каже він. – Але цього мало. Продовжую  стверджувати, що після подій у Криму і, особливо після російської агресії на Донеччині та Луганщині, повній забороні підлягають щонайменше дві політсили – Партія Регіонів та партія “Союз”. Решту політичних сил я би розпустив…
Пан Ханас нагадав, що жодна політична сила навіть на тлі Революції Гідності не провела люстрацію у своїх рядах. Допомогти очистити ряди партійців моли б відкриті списки під час наступних виборів. Однак такі зміни до осені навряд чи відбудуться.
Утім, експерт підкреслює, що це – його особиста думка, а не позиція Всеукраїнської коаліції НУО “За прозорі вибори”, до якої він має стосунок.
Нагадаємо, брифінг на тему «Чи готові інституції громадянського суспільства до позачергових виборів народних депутатів  України?» відбувся 28 липня. Захід проходив у рамках проекту: «Залучення молоді до активної участі у позачергових виборах Президента України та запобіганню їх порушень в Тернопільській та Хмельницькій областях».


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар