середу, 4 березня 2015 р.

Скульптура, арт-об’єкти

Запрошуємо в галерею Бункермуз на персональну виставку львівського мистця Богдана Кухарського “Скульптура, арт-об’єкти”. “Це збірка робіт, які я зробив за останні півтора роки. Для мене це суміш скульптури, геометричної абстракції і ще чогось.
Деякі присвячені Революції Гідності, деякі — окремі проекти, а деякі просто повстали в результаті експериментів з матеріалами.
Це роботи, які виникли експериментально, а не в результаті спрямованої дії. Їх можна змінювати і змінювати (що й відбувається), додавати або забирати деталі, нові елементи, перемальовувати. Часто застосовую випадкові чи знайдені матеріали та деталі. Важливо відчути і зрозуміти момент, що робота готова, і зупинитися.
Так що посил виставки можна прив’язати до захоплення створення робіт за допомогою пошуку та чистого експерименталізму. Перш за все, в них це «ПОШУК…»
Це експерименти з матеріалами (дерево, кераміка, метал), з якими мені цікаво працювати, — вони поводять себе по-різному, але й доповнюють одне одного. Якщо деякі бояться вогню, наприклад дерево, то для кераміки і металу він необхідний. Метал боїться корозії, а кераміці вона не страшна, зате вона набагато крихкіша від металу. Та метал поступається їй в пластичності. У роботах є багато геометричних, але також і природніх форм. Ось такі різні поєднання.
Серед робіт є проект про метаморфози та взаємопов’язаність всього — «Неперервне відображення». Життя — точка нашого споглядання між початком і кінцем. Крива, що обертається навколо нього, має властивість зберігати свою форму після різноманітних перетворень. Прямуючи із нескінченності, лінія розвитку ніби утворює коло, «виток спіралі», однак початок не збігається з кінцем. Тому зупинки не існує!”

Виставка триватиме з 6 по 19 березня. Вхід вільний.

галерея Бункермуз
бульвар Шевченка, 1
Тернопіль
www.bunkermuz.te.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар