вівторок, 28 квітня 2015 р.

Волю Миколі Карпюку !





27 квітня 2015 року, у Львові спільними зусиллями представників правих сил  відбулось пікетування Російського консульства з вимогою повернути в Україну підступно викраденого спецслужбами Росії одного з лідерів УНА-УНСО Миколу Карпюка в зоні АТО.
Як згодом повідомив інформ.ресурс ZIK: На акцію протесту зібралося багато активістів у камуфляжі, які тримали в руках національні прапори України та стяги УНА-УНСО. Зупинившись біля огорожі російського консульства, вздовж якої вишикувалися працівники міліції, учасники акції вигукували гасло «Геть московських окупантів зі Львова!» та загальновідомі рядки про президента РФ. Мітингарі вимагали припинити діяльність дипломатичного представництва країни-агресора, а також повернути до України одного з лідерів УНА-УНСО Миколу Карпюка, якого, за даними протестувальників, незаконно утримують у в’язниці на території Російської Федерації.

«Ми, націоналісти, даємо термін – місяць, аби російське консульство виселилось зі Львова. Якщо цього не станеться, будемо вдаватися до радикальних кроків», – зазначив співорганізатор пікету львів'янин Дмитро Михайлович.

 Там же під консульством РФ у Львові було спалено прапори терористичних «ЛНР» та «ДНР» – невизнаних республік-маріонеток Російської Федерації.
















Учасники протестної акції, члени громадської організації Автономний опір, засновники Благодійного фонду ім.П.Болбочана, активісти Львівського Координаційного центру допомоги АТО та інші патріоти пройшли містом від Російського Консульства до Львівської міської ради, де також виголосили свої вимоги до більш широкого інформування суспільства про дії щодо звільнення Миколи Карпюка.



































Біля адмінбудівлі прокуратури Львівської області, та Львівської міської ради учасники маршу - своїми протестувальними діями, привернули увагу громадськості та ЗМІ до  бездіяльності української офіційної влади у справі пошуку та з'ясування обставин незаконного утримування громадянина України Миколи Карпюка на території Російської Федерації.


Фото Ігоря Крочака, військового історика, члена НСЖУ, ветерана УНА-УНСО


Немає коментарів:

Дописати коментар