середу, 8 квітня 2015 р.

Надал порушив обіцянки

7 квітня представники чотирьох громадських організацій передали міському голові С.В.Надалу заяву-протест проти порушення даних ним обіцянок. Вони вимагають виконання вимог, викладених у зверненні Самооборони Майдану Тернопільщини та дотримання обіцянок, даних у присутності ЗМІ та громадськості 3 квітня 2015 року.



ЗАЯВА - ПРОТЕСТ
НА ПОРУШЕННЯ МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ НАДАЛОМ С.В. ВЗЯТИХ ОБІЦЯНОК

Ми, представники ГО «Самооборона Майдану», ТО ВО «Автомайдан», ГС «Рада бізнесу Тернопілля», ГО «Тернопільська правозахисна група», заявляємо про свій протест проти порушення Надалом С.В. взятих обіцянок та про наш вихід зі складу комісії, створеної міським головою начебто для «об’єктивного розгляду звернення громадської організації «Самооборона Майдану».
Ми не давали згоди на включення наших представників до комісії, завданнями якої є виключно проведення перевірки законності проблемного будівництва на Привокзальному майдані (вулиця Богдана Хмельницького). Метою діяльності переговорної групи має стати питання про перегляд існуючого порядку та процедур виділення земельних ділянок та видачі містобудівних умов та обмежень, які на нашу думку, проводяться непрозоро та підкилимно, чим грубо та цинічно порушують право членів територіальної громади міста Тернополя на формування повноцінного життєвого середовище з врахуванням потреб охорони навколишнього природного середовища, раціонального природокористування, збереження культурної спадщини, створення належних умов для формування здорового та освіченого підростаючого покоління, яке буде проводити свій вільний час на спортивних майданчиках та бібліотеках, а не в наркопритонах та генделиках.
Ми ініціювали створення міською радою ПЕРЕГОВОРНОЇ ГРУПИ для розв’язання суспільно-політичного конфлікту між представниками територіальної громади та міської ради, що стосуються ПИТАНЬ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ ТА ЗАБУДОВ, як це передбачають пункти 2 і 3, статті 4.17 Статуту міста Тернополя.
“Стаття  4.17. Соціально-політичні конфлікти та шляхи їх подолання.
2. У разі виникнення соціально-політичного конфлікту передбачається погоджувальна процедура, порядок проведення якої та склад представників сторін конфлікту затверджується міським головою з урахуванням пропозицій кожної зі сторін із додержанням кількісного паритету у складі комісії представників конфліктуючих сторін.
3. У разі, якщо однією із сторін конфлікту є міський голова, комісія утворюється за тим же паритетним принципом шляхом делегуванням до неї кожною із сторін своїх представників у погодженій сторонами кількості, але не менше трьох з кожної сторони.”

У своєму розпорядженні міський голова декларує створення комісії для об’єктивного розгляду звернення «Самооборони Майдану», проте жодної із шести вимог «Самооборони Майдану» та солідарних з нею громадських організацій не виконує.
Натомість, міська влада намагається втягнути нас у конфлікт між громадськими організаціями та конкретним забудівником. Ми заявляємо, що підприємець, який здійснює будівельні роботи, не є стороною конфлікту. Суспільно-політична ситуація накаляється лише через реакцію територіальної громади та непрозорі схеми міської ради.
Враховуючи вищенаведене, інформуємо громадськість, що ми не бажаємо вести перемовини з владою, яка не дотримується обіцянок.
Вимагаємо виконання наших вимог викладених у зверненні та залишаємо за собою право на радикальні дії.

07 квітня 2015 року


ГО «Самооборона Майдану Тернопільщини»
ТО ВО «Автомайдан»
ГС «Рада бізнесу Тернопілля»
ГО «Тернопільська правозахисна група»

Попередній варіант

Немає коментарів:

Дописати коментар