пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Парк Пам’яті Небесної Сотні у Чорткові

Як відомо, вже більше місяця тому, а саме 17 березня, Чортківська міська рада ухвалила рішення: «Підтримати звернення ініціативної групи про створення «Парку Пам’яті Героїв Небесної Сотні» по вул. Князя Володимира Великого в м. Чорткові. Доручити відділам міської ради з питань містобудування, архітектури та капітального будівництва; земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища вивчити питання відведення земельної ділянки для закладення парку.

 Наслідком «вивчення питання» стала робоча нарада, яка відбулася 20 квітня у Чортківській міській раді. Міський голова не брав у ній участі. Сценаристами «наради» була передбачена суперечка між депутатами, котрі підтримують ініціативу створення парку (Ю. Макотерський, О. Боровий, Л. Махомет, Л. Білик, Т. Яблонь) та керівниками обласної гідрометслужби. На зустрічі стало відомо, що метеорологи терміново заходилися набувати право на користування земельною ділянкою, запропонованою під парк.
 Жодних рішень на зустрічі не було прийнято. Чергове пленарне засідання міської ради, на якому можна було б вибороти рішення про відведення двох гектарів під Парк Небесної Сотні, скоріш за все відбудеться вже після травневих державних свят.
 Варто зауважити, що потреба міста в зелених зонах загального користування, тобто парків та скверів у межах житлової забудови, обчислюється на основі Державних будівельних норм - 11 кв. м на особу. За оцінкою авторів "Проекту комплексної зеленої зони Чорткова " (Національний лісотехнічний університет України) для Чорткова вона повинна становити не менше 35,2 га. Для порівняння – у Тернополі показник площі зелених зон на одного мешканця станом на 2014 рік складає 17,3 кв. м. Сьогодні у Чорткові існує один парк, умовно придатний для відпочинку – імені І. Франка площею 15 га, який впродовж років забудовується розважальними закладами. Перспективна чисельність мешканців житлового масиву Кадуб, у якому пропонується закласти Парк Небесної Сотні, становить бл. 9000 осіб. Отже для цього району необхідно мати не менше 5,4 га парків та скверів. Поки що не маємо жодного.
 Чи спроможеться міська громада поставити остаточну крапку у запитанні про ініціативу створення Парку Небесної Сотні у Чорткові, і де її поставити? Після ЗАБУТИ? Чи все ж – СТВОРИТИ ?!

Немає коментарів:

Дописати коментар