середу, 6 травня 2015 р.

Кухарські фартухи одягнуть місцеві пам’ятники

Організатори фестивалю «Вуличний ринок» одягнуть місцеві пам’ятники у кухарські фартухи

В п’ятницю, 8 травня о 10:00, організатори фестивалю їжі «Вуличний ринок» проведуть церемонію пов’язування фартухів на монументи у центрі Тернополя: на пам’ятник Королю Данилу Галицькому та пам’ятник поету Олександру Пушкіну. А після цього, біля пам’ятника Данилу Галицькому вони проведуть брифінг в якому розкажуть, що буде на фестивалі, який пройде наступних вихідних — 16 та 17 травня.


Ці пам’ятники були вибрані не випадково, адже обидва увіковічнені полюбляли смачно поїсти: Пушкін дуже любив аґрусове варення, і не лише завжди мав його та глек холодної води на своєму робочому столі, а Король Данило був охочий перекусити щось на ходу в часі своїх походів на ворогів. Так і сучасні люди свою щоденну їжу або готують самі, як Пушкін, або знаходять улюблені страви вуличної кухні за аналогією з Данилом Галицьким. Такі люди будуть і на фестивалі «Вуличний ринок»: як ті, хто будуть їсти, так і ті, хто її буде готувати.

***


Фестиваль «Вуличний ринок» буде першим такого роду проведеним у Тернополі. Його головна ціль — допомогти місту стати дружнім до велосипедистів спрямувавши зароблені кошти на встановлення та облаштування велосипедних парковок. Фестиваль буде проходити у парку Тараса Шевченка 16 та 17 травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар