неділю, 31 травня 2015 р.

Прославляти Марію – матір Ісуса Христа молебнями

У травні в християн є традиція - прославляти Марію – матір Ісуса Христа молебнями. Але в одній із церков Тернополя роблять це креативно та цікаво, тому долучається чимало дітей і молоді. Так, протягом травня,  після завершення традиційних щоденних молебнів, тут співають пісні, танцюють руханки та отримують винагороди, які наприкінці місяця обмінюють на подарунки.
Тішить дітей талановитий священик Василь, який щодня змінює музичні інструменти, чим доставляє чимало радості малечі.
Сьогодні, 31 травня, відбудеться останній молебень до Матері Ісуса Христа, після якого діти отримуватимуть подаруночки за зібрані зображення квітів, ягід, листочків.
Детальніше із листа парафіян УГКЦ Архистратига Михаїла:
Особливе місце в прославі Матері Ісуса Христа – Богородиці, належить греко-католицькій церкві. Її ласка і заступництво проявляється майже в усіх куточках Землі. Лиш хто попросить про опіку в Божої Неньки, вона завжди спішить з допомогою. Візантійська традиція вмістила згадку про Богородицю в Божественну Літургію. Служба Божа є найважливіше богослужіння, під час якого здійснюється святе Таїнство Причастя (св. Євхаристія), однак свою любов і пошану Марії та Ісусу, люди ще висловлюють у молебні до Богородиці та до Ісуса.
Хочеться розповісти про унікальну традицію на одній з греко-католицьких парафій, а саме в ц. Архистратига Михаїла, що у м. Тернопіль. В травні і червні служаться, у цьому храмі, молебні до Матері Божої та Ісуса Христа. Після молебня діти і молодь з Марійської Дружини збираються просто в церкві, щоб співати побожні пісні і руханки.
До цього дійства долучаються як малята так і діти, що не є в Марійській Дружині. Старші люди теж не оминають нагоди заспівати з дітьми та молоддю, це ж стосується і гостей парафії.
Цікавинкою під час співу є супровід гітари, маракасів і ще якогось інструменту. На гітарі грає провідник Марійської Дружини - пані Уляна, маракаси беруть всі, кому це подобається.
Ще одним скарбом парафії є о. Василь. Саме він робить музичний акомпанемент під час співу разом з п. Уляною. Музичний супровід він здійснює на різних інструментах: то гітара, то бандура, або баян, часом на цимбалах виграє. Отець Василь має їх багато і на кожному вміє і любить грати.
Музика звучить чудесно, славлячи Марію та Ісуса.
Від молитви кожен збирає собі заслугу, наче квіти, чи зорі у невидимім вінку за які буде нагорода у небі, а на молебні, тут на землі, наші діти збирають роздруковані квіточки, які розмальовують, вирізують і роблять з них аплікацію. В кінці місяця відповідно до кількості квіточок діти за свої роботи отримують подарунки.

Слід відзначити, що спів після молебня є одним з видів діяльності молоді та парафіян у церкві. В такий спосіб можемо зацікавити дітей, щоб ходили до церкви, а влітку брали участь у Веселих Канікулах з Богом, що також організовує Марійська Дружина. Тому запрошуємо кожного долучиться до нашої традиції! …« Прийди і подивися»…! Євангелія від Йоана 1:47

Немає коментарів:

Дописати коментар