вівторок, 5 травня 2015 р.

Допоможемо громаді с. Снігурівка

Шановні краяни! Керівники підприємств, організацій, установ, представники бізнесу, політичних сил, громадських та релігійних організацій! Уся Громадо Тернопілля!
Перш за все хочу висловити вдячність усім небайдужим за те, що усі разом ми підтримуємо наших земляків, котрі захищають нас із Вами на Сході! Розумію, що у нинішній складний час, коли у боях чи «перемир’ї» гинуть наші рідні та близькі, коли економічна криза увігнала майже кожне домогосподарство у матеріальну скруту, здається не до благодійності та помочі. Разом з тим  звертаюсь про допомогу парафіяльній громаді села Снігурівка, що на Лановеччині,  для відбудови  Церкви Успіння Пресвятої Богородиці!

Переконаний, що кожного християнина прикро вразила звістка, що у світлий день Христового Воскресіння у згаданому селі згорів столітній храм. Нелегка доля видалась йому. Адже будувався у часи воєнного лихоліття першої світової, зазнав поневірянь у часи другої війни минулого століття, зневажали та гнобили його більшовицькі покидьки. Та церква вижила, адже парафіяльна громада була спрагла храму. Навіть, коли тодішня ворожа влада не дозволяла священикам здійснювати богослужіння, люди самі збирались біля зачинених церковних воріт та здійснювали Службу. І церква відродилась. Постала прекрасним, оновленим, відремонтованим і, головне, духовно величним храмом. На жаль, сталось лихо – зайнялося полум’я, вогонь знищив храм. Як кажуть свідки страшної події – гарячими сльозами до землі стікали розплавлені дзвони. Врятувати вдалося мало що з церковного начиння  – пожежа була надто стрімкою.
Оговтавшись від горя, парафіяни вирішили відновлювати храм. Та за нинішніх умов це зробити нелегко. Тож звертюсь до усіх краян, до тернополян, котрих доля розкидала далеко по світах: допоможіть відновити церкву!   Споконвіків українці спільно протистояли лиху, будували усією громадою. Думаю, що саме ця традиція допомогла не лише вижити нашому народу, а й здобути волю! Тож зробімо як наші предки: усім миром, незалежно від конфесійної приналежності, надамо руку помочі парафіянам церкви Успіння Пресвятої Богородиці, що у Снігурівці – хто коштами, хто будівельними матеріалами, своєю працею, щирою молитвою усією Тернопільщиною відбудуємо храм!
Вдячний усім, хто вже відгукнувся, щоб допомогти, зокрема  парафіянам церкви Всіх святих землі Української УАПЦ (м. Тернопіль), котрі передали снігурівській громаді тимчасове приміщення для здійснення богослужінь.
Голова обласної ради                                                Василь Хомінець

Разом із мирянами до усіх небайдужих звертається настоятель  церкви Успіння Пресвятої Богородиці, митрофорний протоієрей отець Іван Борис: «Просимо прєднатись до богоугодної справи!»
Довідка
Допомогти громаді, що постраждала, може кожен за вказаними реквізитами:
УПЦ КП, Тернопільська Єпархія, Лановецьке благочиння,
Церква Успіння Пресвятої Богородиці,  47411, село Снігурівка, Лановецький район, Тернопільська область. Банківські реквізити храму: Тернопільська філія ПАТ КБ «Приват Банк», р/р 26001060754659, МФО 338783, Код ЄДПРОУ/ІПН 24636435, ЄДПРОУ банку 21161919.
Контактний телефон 067 7175559 – настоятель  церкви Успіння Пресвятої Богородиці, митрофорний протоієрей отець Іван Борис.

Немає коментарів:

Дописати коментар