понеділок, 18 травня 2015 р.

Вуличний ринок пройшов у Тернополі

2 дні фестивалю "Вуличний ринок" у Тернополі минули , як кажуть, на одному диханні. 
Вражало все: креативні назви торгових марок молодих підприємців:"Настя спекла", "Великі очі","Мошко і мошко", "Галицькі смаколики", "просто Ну це зробив Костя- його всі знають", "Оллі", та інші. Кожний виріб, бо товарами те, що продавалось, назвати годі, - саме виріб передавав теплі емоції, тепло рук, та величезний позитив. Дівчата та хлопці пояснюють , що, чому, як ними зроблено, спечено, прошито, зварено, та саме чому я маю це спробувати, та придбати. 

Кухня: паелья, бограч, бургери "Від Степана", кава "від Олексія", сирні сендвічі з власної ферми, "кава під кришечком", китайські страви в коробочках, котрі розпродувались ще до того, коли були
приготовані, тортільї, цукерочки на вибір, справжні чіпси,,. ітд ітп..Заздалегідь перепрошую, коли кого чи чого не згадав..

Напої: ГОРІЛКИ НЕ БУЛО!!! пиво- "Опілля", та ще декілька сортів- споживалось помірно.. ВИПИВШИХ ЧИ П`ЯНИХ та людей з неадекватною поведінкою НЕ БУЛО! Охоче частують карпатським чаєм з медом, сангрією,кавою, декількома видами лимонадів, нахвалюють кожен своє, піджартовують над сусідами, одне над одним, та покупцями..
Події : дискусійний майданчик ВУМ на темат розвитку міста. та країни, велопробіг, художній пленер, лаунж- дж сети, сальса для всіх, майстер-класи- кожен може себе зреалізувати, щось зробити, спробувати, прийняти участь..ВІДЧУТТЯ СПІВУЧАСТІ У ПОДІЇ не покидає, навіть коли просто переглядаєш концерт.

Локації:місця "для поцілунків" "для фотозйомок"" де правджуються бажання"- хто був той знає, акуратні столики від ресторацій, із оьбслуговуванням, та ін.
Вело: велосипедисти скрізь- біля яток, майданчиків, концертної сцени, всюди. Це й не дивно, адеже фестиваль популяризує ВелоТернопіль: тут і велопрокат, і веломайстерня, інтелігентний велопробіг, велошкола, і навіть ВелоГолова- ходить та посміхається-
Люди: вражало надзвичайне число знайомих з різних бізнесів, влади, університетів, волонтери- вввічливі, усміхнені, та доброзичливі молоді люди, СМІТТЯ НЕ БУЛО, молодь - модна, активна, та розумна, іноземці- вдалось поспілкуватись із арабами, виходцями з Ізраїлю та Іраку,- толерантні та open- minded, мер міста, та деякі помічені депутати, запросто прогулюються, куштують самаколики, жартують із друзями..
Музика: українська, популярна, місцева, та світова. наші гурти, з нашою музикою в нашому місті.
Одним словом- можемо, і вміємо , і нам вдається...

Чуюся позитивно на фоні вражень від фестивалю, зустрічей, спілкування. Купив дитині скрапбук від Оллі, перепробував все, що хотів, виграв конкурс у інтелігентному велозаїзді, одним словом- корисно та емоційно провів час. І знаєте що, мені починає здаватись, що все те, що я, в тому числі, допомагав створювати багато років, потроху дає добрі сходи, а саме- У ТЕРНОПОЛІ З`ЯВЛЯЄТЬСЯ ГЕНЕРАЦІЯ МІЩАН ІЗ ПРАВИЛЬНИМИ ЕВРОПЕЙСЬКИМИ ЦІННОСТЯМИ. І нам байдуже, що цього ще поки хтось не розуміє, не помічає, чи не хоче помічати- нам своє робить..
Щиро дякую команді, волонтерам, майстрам, підприємцям, музикам, та всім, хто створив це свято. А ми знаємо, хто :)) До наступного "Вуличного ринку"! Все буде добре!
Враженнями поділився Oleg Mushyi
 https://www.facebook.com/oleg.mushyi/posts/856782474389948

Немає коментарів:

Дописати коментар