суботу, 6 червня 2015 р.

Позови до директорів тернопільських шкіл

7 директорів тернопільських шкіл отримають найближчим часом повістки в суд. ТМО "Нівроку" направило у міськрайонний суд позовні заяви про визнання бездіяльності розпорядника інформації протиправною та зобов'язання    вчинити певні дії.  
Ще    19 березня  2015  року  ТМО "Нівроку"  звернулося до  керівників навчальних закладів Тернополя  із запитом на отримання публічної інформації.
 У 2014 році за рахунок коштів місцевого бюджету в приміщенні Відповідача було встановлено  реєстраційно-аналітичну пропускну систему безпеки "Смарсі" (Лист виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 16.02.2015 року №460/04-10). Запитувалася наступна інформація, яка стосувалась використання бюджетних коштів:
1.   Копію розпорядчого документу (рішення , розпорядження, наказ, ін.), на підставі якого було увалене рішення про виділення коштів на встановлення у школі систем контролю відвідуваності та успішності учнів «Смарсі».
2.   Копію розпорядчого документу (рішення , розпорядження, наказ, ін.), на підставі якого було визначено одержувача коштів -виконавця робіт, по встановленню систем «Смарсі».
3.   Копію договорів  з усіма додатками на закупівлю та встановлення систем «Смарсі».
4.   Копії актів виконаних робіт та накладних по закупівлі, встановленню та обслуговуванню системи "Смарсі".
5.   Інформацію про те, за якою процедурою здійснювався відбір постачальника реєстраційно-аналітичної пропускної системи безпеки.
6.   Інформацію про джерела надходження коштів на встановлення на обслуговування системи "Смарсі".
7.   Інформацію про те, яким чином та в якому обсязі функціонує система "Смарсі".
Довідкою Тернопільської дирекції УДППЗ «Укрпошта» засвідчено факти вручення  рекомендованого листа, надісланого ТМО "Нівроку" 19 березня 2015 року на адресу  шкіл уповноваженим особам .
 Відповіді на запит не було надано до моменту подання позову включно, що свідчить про порушення Відповідачами ч.1 ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідно до якої розпорядник інформації має надати відповідь  на  запит  на  інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Така бездіяльність Відповідачів є порушенням права на отримання інформації, реалізація якого  визначається ст.ст.19, 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також та ч. 2 ст. 34 Конституції України (право вільно збирати інформацію).
Відповідно ст.23 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запитувач має право оскаржити ненадання відповіді на запит до адміністративного суду.
Порушене право на інформацію підлягає поновленню шляхом зобов'язання Відповідача надати належну обґрунтовану відповідь на запит відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
 Про ситуацію з незрозумілим витрачанням бюджетних коштів та добровільним примусом у тернопільських школах читайте 

Директорів тернопільських шкіл очікують суди

Проект ТМО "Нівроку" реалізується за фінансової підтримкм Міжнародного фонду "Відродження"

Немає коментарів:

Дописати коментар