четвер, 3 вересня 2015 р.

Вшанування загиблих артилеристів 44-ї бригади. Допомога активістів групи «Схід та Захід єдині»




Активісти волонтерської групи «Схід та Захід єдині» координатор по Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та волонтерка Ружена Волянська доклались до благоустрою майданчика під памятник артилеристам 44-ї бригади.
Принагідно зазначу що ми завжди під час наших рейдів на сході в зоні бойових дій допомагаєм тернопільським артилеристам (читай репортажі за 10-й рейд присвячений Дню Незалежності України). А зараз наші активісти придбали плити під памятник.



Незабаром на території розташування 44-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Захід» (Пройшла бойове злагоджування на Яворівському полігоні, гаубичний дивізіон і інші підрозділи вже виконують бойові завдання в зоні АТО. З кінця січня 2015 року 44-та окрема артилерійська бригада дислокується в Тернополі на базі колишньої 11-ої гвардійської артилерійської бригади), буде відкрито памятник загиблим артилеристам.
Примітно, що ініціатива вшанування пам’яті воїнів-артилеристів, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність Батьківщини, належить колишньому військовослужбовцю частини.

Ігор Якубина, проходив службу у 1-му гарматному дивізіоні бригади, безпосередньо брав участь у бойових діях на Сході країни. До того, як його мобілізували, займався виготовленням пам’ятників та обелісків на замовлення. Тож повернувшись додому, у рідний Хмельницький, вирішив на волонтерських засадах допомогти військовій частині створити такий пам’ятний знак.
Пам’ятник буде встановлено у Тернополі, пункті постійної дислокації в/ч пп В1428, перед будівлею штабу частини. Він матиме вигляд монументу, який символізуватиме героїзм загиблих воїнів, з боків якого розташовуватимуться дві мармурові плити з іменами героїв.
Наразі за період боїв на Донбасі, своє життя віддали 8 військовослужбовців, які проходили службу у 44-ій бригаді:
солдат  Гриценко Роман Володимирович;
молодший сержант Петрушенко Андрій Сергійович;
старший сержант Штанський Микола Миколайович;
солдат Босий Олександр Любомирович;
солдат Слобоженко Сергій Володимирович;
солдат Каракула Віталій Олександрович;
молодший сержант Молодика Андрій Миколайович;
солдат Мельник Микола Васильович.
Ще двоє осіб числяться такими, що пропали без вісти. Це старший лейтенант Барановський Василь Володимирович та сержант Качкалда Микола Миколайович.
Командування частини та органи по роботі з особовим складом надають усебічну підтримку реалізації проекту. Наразі вже забетонований майданчик під майбутній пам’ятник.

( за матеріалами Тернопільських ЗМІ)

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.


3 вересня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар