середу, 16 вересня 2015 р.

Звідки гроші в бюджеті Тернополя

Навипередки іде змагання хто приклався до того , що бюджет міста став більшим цього року від попереднього на 250 млн.грн. Тут і мер міста Сергій Надал, вважаю нетактовно і далеко неправдиво розказує, як він переплюнув у своїх досягненнях всіх своїх попередників. Та і народні депутати від Тернопільщини хваляться , що зростання бюджету - це їх великий успіх .
Попробую розставити акценти. З 1січня Верховна Рада ввела нові податки і збори . В їх числі акцизний збір від продажу алкогольних напоїв , тютюнових виробів та нафтопродуктів (бензину і дизпалива) в розмірі 5-ти відсотків і місто Тернопіль додатково отримає цього року від цього збору 70-75 млн.грн.
Нам потрібно зрозуміти, що це «благо» до бюджету не вивели з тіневої економіки , яка становить по різних оцінках до 50% економіки , а це кошти, які влада додатково витягнула з кишень тернополян і мешканців області . Чи можливо мер Тернополя або депутати разом з податківцями скажуть , що я не правий і їм вдалося зменшити процент тінізації ??? Переконаний не скажуть, бо так немає!!! Ще потрібно врахувати , що в цьому році ввели податок на нежитлову нерухомість і цим залучають до міського бюджету 20-25 млн.грн. А це вже я кваліфікую , як тиск на підприємництво!!! Чи може народні депутати скажуть , що і тут я не правий? Інформую , що з 2016 року такий податок будуть сплачувати мешканці міста і області на своє житло! Це вже буде додатковий податковий тиск на людей! Я паралельно задам питання: а чому не ввели податок на акції підприємств , як це успішно функціонує у Франції, тобто податок на олігархів! Чому??? Чому дальше представниками влади і тими , що поруч них безперебійно виводяться кошти в офшори??? Чому майже безплатно шаленими темпами вимиваються надра області і кошти ідуть за її межі??? Таких чому, чому , чому є багато!!! Розумію , що і в цьому буде свій кінець, але щоб це відбулось швидше - залежить від нашої активної громадської позиції! Потрібно ще зазначити , що зростанню бюджету і «великим» залишкам коштів на рахунках казначейства, чим хвалиться влада спричинилась 300% девальвація нашої гривні та її наслідкова інфляція! Просто потрібно говорити правду, а то у представників влади все добре і якщо послухати прем'єра та його друзів вони ніби-то претендують на нагороди , а народ ледве зводить кінці з кінцями.
І ось цих 250 млн.грн. які від людей отримало місто Тернопіль направляють на дороги і тротуари, дитячі майданчики -тобто те , що перед виборами СПРИЙМУТЬ люди. При цьому нічого не вкладають в дахи , зовнішні мережі , які ледве витримують додаткових навантажень від нового будівництва. А при цьому мер ще дозволяє собі порівнювати себе з попередниками...!!!
Петро Ландяк

Немає коментарів:

Дописати коментар