понеділок, 14 вересня 2015 р.

Пошанування героя «кіборга»-десантника Івана Вітишина на Тернопіллі





Меморіальну дошку на фасаді школи № 8 що у Великій Березовиці під Тернополем встановили  «кіборгу»-десантнику Іванові Вітишину , який загинув в січні 2015-го під час боїв за Донецький аеропорт. Відкрили памятний знак в понеділок 14 вересня 2015 року.


На відкриття зібрались: родина, однокласники та друзі, волонтери, духовенство, представники міської влади та учні школи. Адже саме цю школу закінчив герой тернополянин.
- В день своєї загибелі син зателефонував мені зі словами «Все нормально, мамо! Все буде добре!» - розповідає мати загиблого бійця Марія Вітишин. - І ті слова залишилися мені, як талісман. В найважчі хвилини я завжди згадую, що все буде добре, бо так казав мій син. Він був звичайним хлопцем, але надзвичайно сильною духом людиною. І хоч я й втратила сина, але за нього дуже щаслива і дуже ним горджуся.


















Ініціаторами встановлення меморіальної дошки стали однокласники Івана, які зібрали кошти і навіть самі монтували дошку на стіну, розповіла директор школи №8 Галина Підгайна.
- Однокласники Івана на вихідних зібралися, щоб самотужки встановити плиту на фасаді нашої школи, - каже пані Підгайна. - Відкриття відбувається саме сьогодні, бо саме 14 вересня Іванові мало би виповнитися 39 років.
Пошанування однокласникам героя що виступили ініціаторами відкриття памятного знаку та втілили його в життя: Роману Гладкому, Сергію Чабану (член волонтерської групи «Схід та Захід єдині»), Віталію Сушевському, Ярославу Бердадіну, Володимиру Мельничуку.
- Важко говорити в такі хвилини, Іван був воїном з великої букви. Справжнім бійцем, який показав як треба любити Україну. Такі як він зупинили перший натиск агресорів-«кацапів» в цій не обявленій війні, а не «АТО», вони є нашим дороговказом як треба захищати рідну землю, низький уклін матері що виховала такого сина, зазначив ветеран Національної гвардії України а зараз бойовий волонтер та координатор групи «Схід та Захід єдині» Василь Конько.
Нагадаю що, Іван Вітишин боєць 80-тої окремої десантно-штурмової бригади ПДВ Збройних Сил України загинув в січні під час боїв за Донецький аеропорт. Чоловік родом із села Велика Лука на Тернопільщині. Він пішов добровольцем у зону «АТО» у серпні минулого року. В нього залишилося три доньки.



















Священники УГКЦ Ігор Махніцький та Ігор Бойчук з храмів Великої Березовиці виголосили памятне слово до молоді та присутніх, разом з іншими церковнослужителями відправили панахиду за героями російсько-української війни на Донбасі 2014-2015 років та освятили меморіальну дошку.

Вічна пам’ять полеглим героям!
(за матеріалами http://te.20minut.ua/ та інших тернопільських ЗМІ )

Фото Ігоря Крочака, прес-секретаря і координатора волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.

14 вересня 2015 року


1 коментар:

  1. ЧЕРВОНІ ТРОЯНДИ.
    (пам’яті Івана Вітишина, Кіборга з Тернопільщини)

    Червоні троянди лежать на могилі,
    Сестричка принесла йому.
    Загинув Іванко в пекельнім горнилі.
    Він бачив вогонь і пітьму.

    Щоб сонце світило і падали зорі,
    Віддав найдорожче – життя.
    Засмучена мати у вічному горі,
    Оплакує рідне дитя.

    Що син там на небі, не вірить старенька,
    Чекає його повсякчас.
    Заходиться болем, розбите серденько,
    Світлини гортає щораз.

    Він Кіборгом в пам’яті нашій на вічно.
    Залишиться вже навіки.
    Загинув боєць трагічно й велично,
    Не струть ті події роки.

    Давайте, всі разом, у щирій молитві
    Згадаємо тих імена,
    Хто мужньо боровся і зараз у битві,
    Кого не жаліє війна.



    Хай проліском синім і співом пташиним
    Прийде світлим миром весна.
    Повернуться діти, Твої, Україно.
    Загоїться рана страшна.

    17.01.2019
    Вангелія

    ВідповістиВидалити