середу, 9 вересня 2015 р.

«Схід та Захід єдині»: Зв’язок - нерв армії




Ще в часи Наполеона Бонапарта і в добу Клаузевіца, а пізніше в період Мольтке (старшого) генштабісти мали крилатий вислів «Звязок це нерв армії» звичайно що роль звязківців тоді виконували піші та кінні ординарці з пакетами донесеннь та наказів, згодом телеграф.
У Другу світову завдяки індустріальному розвиткові радіопромисловості Німеччини та практицизму командирів (теоретик і практик глибинних танкових проривів Гейнц Гудеріан настояв- не зважаючи на конфлікти з вищим командуванням, на радіофікації німецьких військ ще в 1939-1941 роках. Як не як, він офіцер звязківець Першої світової…). Бронетанкові зєднання Вермахту мали на кожному танку приймальну радіостанцію, а на командирських машинах приймально-передаючі, чого не скажеш про РККА в 1941 році. В наш час хороший захищений радіозвязок повинен мати кожен боєць, це одна з успішних умов ведення сучасних бойових операцій.



        Група «Схід та Захід єдині» завдяки особистому військовому досвіду багатьох членів групи, завжди розуміла таку «радіо аксіому». Так ми повідомляли вже про придбання індивідуальних радіостанцій і передачу їх в зону бойових дій, і от нещодавно один з підрозділів отримав в подарунок від нас дванадцять новеньких радіостанцій. Ми і надалі будемо проводити таку роботу, але як зрозуміло на це потрібні кошти.

Тому для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.


9 вересня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар