понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Вісті з передової від групи «Схід та Захід єдині». Будні рейдів 16 та 17 (розширений фоторепортаж)




Останніми днями волонтери групи ГО «Схід та Захід єдині» подолали більше двох тисяч кілометрів по фронтовим дорогам на лінії розмежування військового протистояння на сході України. Більше сімдесяти відсотків ваги вантажів рейдів № 16 та 17-ть (а вага вантажу обох рейдів  ні малим, ні великим 53-и тонни, читай матеріали про старт), доставлено до передових опорних пунктів та блок-постів наших військ.

Як я вже писав у попередніх матеріалах, минулого тижня на Донбасі у зоні проведення «АТО», (а за нормальною військовою термінологією все таки на театрі військових дій російсько-української війни на Донбасі 2014-2015 років), активно працювали координатор нашої волонтерської групи по Західній Україні Василь Конько,  координатор по зоні «АТО» Едуард Хатмуллін, активіст Володимир Авдєєв (до речі на Володимира Авдєєва керівництво групи готує подання на представлення до визначної волонтерської нагороди за його сумлінну працю) та інші наші побратими. Під колесами їхніх автомобілів пролягло багато доріг і вони побували у Попасній (два рази), Пісках, Водяному, Опитному, на «Шахті» Путилівській біля населеного пункту Бутовка, Троїцькому, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Щасті, Трьохізбенці, Червоному Жовтні, Теплому, Очеретино, Желанному, Станиці Луганській  та інших населених пунктах. Більше того наші побратими спорядили автомобіль допомоги вагою у дві тонни аж в Ульянівку під Маріуполь до підрозділів «Правого сектору».



















Представники декотрих підрозділів самі прибували за допомогою на нашу базу, так батальйону «Тернопіль» у Сватово було передано в цей раз шістсот кілограмів борошна, тонну води, овочів (моркву, картоплю тощо), каву, чай, солодощі і багато іншого. Ще й на зворотній шлях залили в бак їхнього автомобіля сорок літрів дизельного палива.
У звязку з насиченим графіком роботи не завжди була можливість оприлюднити весь фотографічний матеріал тих днів. Тому зараз подаємо розширений фоторепортаж з зони військового протистояння. Зазначу що на нашу базу тепер повертають не тільки бійці з підрозділів якими ми опікуємось, а і наші брати волонтери з інших груп. Так на минулому тижні ми приймали  київських колег. Координація роботи волонтерів запорука успішної логістики по постачанню українських військ у зоні військового протистояння.
















Як телефоном повідомляв з театру бойових дій Василь Конько:- Настрій бадьорий, незважаючи ні на які труднощі (пробиті колеса, поломку амортизаторів та пружин на легендарному «бусі Балу» в районі Пісків, де супостат вночі все таки провокує пострілами з стрілецького озброєння) побратими групи успішно виконують логістичні завдання. Бійці 128-ї, 92-ї, 93-ї, 57-ї, 53-ї, 59-ї, 44-ї та інших бригад ЗСУ, Нацональної гвардії України, батальйону «Луганськ-1», батальйону «Полтава», «Правого Сектору ДУК-8», медичних підрозділів, та багатьох блок-постів щиро дякують за допомогу. Особливо нашим захисникам смакує Озернянський хліб за древніми галицькими рецептами з пекарні Петра Христинича та «Тушонка Козацька» шумських хлопців з Володимиром Каніщевим на чолі. А ще в пору осінніх холодів згодились дуже «берци» (тактичне взуття) осіннього зразка що допоміг придбати Микола Дерецький з Тернополя. Також ми передали індивідуальні посилки з села Озерної до наших земляків з Тернопілля що несуть нелегку службу на сході України.
Загалом група зусиллями координаторів Едуарда Хатмулліна, Василя Конька, Володимира Каніщева та усіх наших волонтерів впевнено зарекомендувала себе як дієва «логістична машина», це відзначають бійці та командири з якими ми працюємо. Ми і надалі будемо старатись робити все можливе для посильного забезпечення військ усім необхідним.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото Едуарда Хатмулліна)


5 жовтня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар