середу, 21 жовтня 2015 р.

Новини від групи «Схід та захід єдині». Готуємось на 19-й рейд…

      


Волонтери групи «Схід та Захід єдині» активно проводять підготовку до чергового рейду групи в зону військового протистояння на сході України.

21 жовтня 2015 року координатор групи по Тернопільщині та західному регіону України Василь Конько відвідав господарство Героя України Петра Гадза що у Бучацькому районі Тернопільської області. Наші постійні читачі достеменно знають з попередніх репортажів що Петро Іванович Гадз (читай довідку) вже неодноразово допомагав нам  у підготовці вантажів наших попередніх рейдів сільськогосподарською продукцією зі свого підприємства. Хлопцям на передових позиціях що знаходяться у безпосередній близькості до шанців ворога ми довозили і яблука з господарств пана Петра, та іншу продукцію.
 Ранком, ще вдосвіта 21-го ми рушили на Бучаччину, щоби подякувати Петру Івановичу, та домовитись про підвіз «дарів садів та ланів» для наших захисників у майбутніх рейдах. Пан Петро з розумінням погодився допомогти нам у нашій нелегкій волонтерській діяльності. Василь Конько в дарунок за співпрацю вручив благодійнику групи  ксерокопію на сертифікат до  «Волонтерської зірки», (я вже писав, що друзям та благодійникам ми не вперше даруємо заламіновану ксерокопію сертифіката, оригінал зберігається у  Державному архіві Тернопільської області де я працюю. Копії  це так би мовити мій почин історика-архівіста та волонтера. Патріотам це цікаво. Зірка в Тернополі на «Алеї Зірок» що на Гетьмана Сагайдачного її ж кожен може побачити, (ба навіть сфотографуватись біля неї), а копія документу, ось вона вручена представниками групи що є однією з потужно діючих серед волонтерського загалу України …Група «Схід та Захід єдині» завжди пишається що поряд з іншими волонтерами Тернопілля та України є і її маленька часточка пошанування у цій «Волонтерській Зірці» у Тернополі, і зрозуміло що у допомозі яку ми відвозимо, є і вклад колективу господарства Петра Гадза.









































 Та незабутньою була зустріч з діточками Озерянської школи Бучацького району куди нас запросив пан Петро, окрім нас до школи і до дошкільного закладу «Світлячок» завітали і сільський голова Василь Семанишин (в минулому воїн-інтернаціоналіст «афганець») і голова Бучацької РДА Віталій Фреяк. Петро Гадз порадив нам для музею школи подарувати один з українських прапорів підписаний бійцями на фронті зі  словами подяки нам за допомогу. Василь Конько при передачі його директорові школи, розповів школярам та вчителям про останні події на фронті та про нашу волонтерську групу. Для найменших дітлахів Петро Іванович заспівав навіть пісень і про лисичку і про зайчика. Це і не дивно адже він матеріально опікується цими закладами тому радий кожній зустрічі з дітьми. Усі дорослі допомагали йому у співах звичайно як могли, діти були раді. Та найбільше задоволення для найменших звичайно було доторкнутися до нагород Василя Конька, діти завжди діти і людина у військовій, чи то пак, тепер у волонтерській формі завжди бажаний гість.
Згодом ми завантаживши кілька ящиків  яблук на господарстві Петра Гадза у наш автомобіль та «погнали» до Тернополя, підготовка до чергового рейду йде активним чином. І Василева присутність потрібна в багатьох місцях (я завжди дивуюсь як це він все встигає …). Дорогі земляки передова чекає вашої та нашої допомоги. Незабаром наш рейд стартує у путь, слідкуйте за нашими повідомленнями. На останок ми ще раз дякуємо усім небайдужим хто нас підтримує. Коли ти допомагаєш своїй армії, ти допомагаєш своїй Батьківщині і що саме головне собі самому. Недруг у всіх спільний, біда та щастя також. Тільки такий підхід вирізняє справжню європейську націю. Пора нам українцям ставати нею. Слава Україні !

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора).

21 жовтня 2015 року.

Довідково:


Гадз Петро Іванович - український підприємець, громадський діяч, музикант, педагог. Голова спостережної ради товариства «Бучачагрохлібпром» (Тернопільська область), голова ради обласного об'єднання «Тернопільська обласна рада сільськогосподарських підприємств», заступник голови Аграрного союзу України, Герой України.

Немає коментарів:

Дописати коментар