суботу, 10 жовтня 2015 р.

"Лицарський Хрест" у Бучачі

14 жовтня о 15 годині у місті Бучач в музеї "Меморіал" (Галицька, 25) відбудеться неформальний літературно-музичний вечір "Лицарський Хрест", приурочений Дню захисника України, Покрові Пресвятої Богородиці, річниці створення УПА та Дню українського козацтва.

Українська земля… Земля, щедро полита кров’ю її мешканців та ворогів, земля, на якій протягом віків точилися трагічні й, водночас, героїчні події.


Намагаючись підняти один за одним пласти нашої з вами історії, бачимо споконвічне прагнення українства до волі, незалежності та благоденства рідної землі, неньки України. І завжди український народ оберігали від повного знищення, від хижих зазіхань ворогів, від лиха та, здавалася б, безнадії, вищі сили. Ті сили, які надихали на нелегку боротьбу лицарів степу – козаків, українську інтелігенцію, поетів, письменників і художників, діячів Української революції та борців за волю – Українську Повстанську Армію, дисидентів середини двадцятого століття, творців української незалежної держави, героїв Небесної Сотні та усіх бійців АТО.

Щира віра нашого народу в Божу допомогу, сповнені сліз молитви до Божої Матері – покровительки всього воїнства українського були почуті десь там, в небесній канцелярії. Почуті і втілені в життя. І наш з вами святий обов’язок – неухильно дотримуватися заповідей предків, берегти здобуте у важкій боротьбі і стати справжніми патріотами молодої держави – України.

Запрошуємо усіх відвідати літературно-музичний вечір у неформальній атмосфері, разом поспівати повстанських та патріотичних пісень і у великому дружньому колі віддати шану усім борцям за волю України.

У вечорі братимуть участь:

Література: Іваніцька Тетяна (Тернопіль), Олександр Бабінський (Донецьк), Любомир Сарабун (Тернопіль), поетичний діалог Оксани та Людмили Дубінських (Бучач) та Анастасія Ющак (Бучач).

Музика: Ігор Кізюк, Володимир Юриста, Віталій Яскілка, Микола Бобрюк (Бучач)

Вечір відбудеться за підтримки Романа Білінського.

Партнери - ГО "Бучач-АРТ" та "Бучацькі НОВИНИ"

Немає коментарів:

Дописати коментар