неділю, 11 жовтня 2015 р.

Про "фейкові" опитування в Тернополі

Останнім часом почали появлятись "результати фейкових опитувань"! Чому фейкових??? Тому, що в статті 53 Закону Украіни " Про вибори до місцевих рад " визначено :
Особливості поширення інформації про результати опитування громадської думки, пов’язаного з виборами

1. Підприємства, заклади, установи та організації, що проводять опитування громадської думки, мають право оприлюднювати результати такого опитування, пов’язаного з виборами, з обов’язковим зазначенням часу його проведення, території, яку охоплювало опитування, розміру та способу формування соціологічної вибірки опитаних, методу опитування, точного формулювання питань, можливої статистичної похибки.
2. Засоби масової інформації, інформаційні агентства, інші суб’єкти у разі поширення результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, зобов’язані зазначати повну назву організації, що проводила опитування, замовників опитування, а також інші відомості, зазначені у частині першій цієї статті.

Практично в усіх тернопільських газетах та на деяких інтернет- сайтах, які розміщали «результати опитувань» інформації про замовників опитувань та поставлених питань - немає!!! Чому ???
Висновок один - тому , що ніхто не проводив таких опитувань,немає їх на сайтах таких "соціологічних служб" , а написана інформація про два таких "опитування"( вуха реальних замовників однієї стирчать з Листопадової, 5 , а другої з тернопільського штабу президентсько- прем'єрської команди), є неправдивою та опублікована з метою маніпуляції громадської думки!!!
Чи не так, панове керівники двох вищевказаних штабів??? Я також прошу редакторів газет і сайтів зупинитись у розповсюдженні подібноі брехні, та не тільки цієі!
Хлопці і дівчата і З М І , скільки вам потрібно назбирати грошей, щоб ви не писали брехні на не вводили людей в оману???
Петро Ландяк 

Немає коментарів:

Дописати коментар