неділю, 4 жовтня 2015 р.

«арТЕРвізія» в Тернополі


Вперше у Тернополі 5-10 жовтня відбудеться фестиваль вуличного мистецтва «арТЕРвізія», в межах якого заплановано створення малюнків у різних частинах міста.
Фестиваль матиме декілька складових: створення арт-об’єктів, а також освітньо-соціальні заходи (лекції, кінопокази тощо). Він має на меті надати можливість мешканцям вільно та щоденно бути дотичними до локацій, у яких створюватимуться роботи сучасного вуличного мистецтва.
Також він спрямований на налагодження діалогу між різними категоріями громадян: як між владою та містянами, так і між творцями та споживачами мистецтва, які завдяки мистецтву стануть одним позитивно налаштованим соціумом.
У фестивалі «арТЕРвізія» візьмуть участь художники з Одеси, Луцька, Тернополя, а також з Німеччини – вони створюватимуть малюнки у різних частинах міста: вул. Б.Хмельницького, вул. Брюкнера, вул. Чумацька, вул. Вишнівецького, парк Топільче. Тернополяни матимуть можливість долучитись до дійства, спостерігаючи за процесом або спільно творячи з митцями арт-об’єкти.
У межах фестивалю заплановано в Галерії «Бункермуз»   показ кінофільмів та лекцію від  директора міжнародного фестивалю «Республіка» на тему «Стріт-арт в Україні: актуальність, важлива роль та потрібність", а також презентацію альбому «Кімнати» тернопільського музиканта Omodada. Dj-set в парку Топільче.

Святкова вечірка - закриття фестивалю заплановано 11 жовтня о 19 годині у Галереї «Бункермуз» (пр. Шевченка, 1).
Організатори:
Громадська організація «МЦР «МІСТ»
Партнери:
          Фестиваль «Республіка»
          Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ
          ТОВ «Снєжка-Україна»
          ТОВ «ТІККУРІЛА»
          Блок Петра Порошенка «Солідарність»
          Готельно-розважально оздоровчий комплекс «Алігатор»
          ТОВ «Торгова група «АРС-Кераміка»
          Тернопільська міська рада
          Пивоварня Опілля
          Бункермуз
          ПП Смоляк В.Г.
          Тернопільська міська ЦБС Бібліотека-музей «Літературне Тернопілля»


Інформаційні партнери:

  • Телеканал ІНТБ
  • Інтернет-газета "Погляд"
  • спільнота буккросерів "ВІЛЬНА_КНИЖКА"

Немає коментарів:

Дописати коментар