неділю, 4 жовтня 2015 р.

Вісті з передової від групи «Схід та Захід єдині». Тяжкі марші від Станиці Луганської до Пісок.


Ось уже декілька днів волонтери групи «Схід та Захід єдині» сумлінно та ретельно долають кілометри фронтових доріг розвозячи таку необхідну бійцям допомогу з наших рейдів 16 та 17. Станом на ранок 4 жовтня 2015 року до передових позицій доставлено вже тридцять тонн вантажу.

У дні коли вся Україна слідкувала за повідомленнями світових подій на Генеральній асамблеї ООН (виступ президента України Петра Порошенка), переговорів у Франції, наш координатор по Західній Україні Василь Конько, координатор по зоні «АТО» Едуард Хатмуллін, активіст Володимир Авдєєв та інші члени групи зранку до вечора розвозили допомогу по передовим опорним пунктам та блок-постам наших військ в зоні військового протистояння на сході України. Від 1 жовтня до сьогодні хлопці побували у Попасній (два рази), Пісках, Водяному, Опитному, на «Шахті» Путилівській біля населеного пункту Бутовка, Троїцькому, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Щасті, Трьохізбенці, Червоному жовтні, Теплому, Очеретино, Желанному, Станиці Луганській  та інших населених пунктах. Більше того наші побратими спорядили автомобіль допомоги вагою у дві тонни аж в Ульянівку під Маріуполь до підрозділів «Правого сектору».






















Загалом немає потреби перераховувати найменування волонтерських вантажів, постійні наші читачі достеменно знають що волонтери групи «Схід та Захід єдині» відвозять бійцям на передову те що вкрай необхідне. Завжди в автомобілях групи поряд з овочами, мінеральною водою та тушкованим м’ясом є і теплі речі, спальні мішки, військова форма, тактичне взуття і багато чого іншого (все по потребі бійців та командирів в розумних межах). Декотрі підрозділи самі прибувають за допомогою на нашу базу, так батальйону «Тернопіль» у Сватово ми передали в цей раз шістсот кілограмів борошна, тонну води, овочів (моркву, картоплю тощо), каву, чай, солодощі і багато іншого. Ще й залили в бак їхнього авто сорок літрів дизельного палива, ну як не виручиш земляків.
Як телефоном повідомив з театру бойових дій Василь Конько:- Настрій бадьорий, незважаючи ні на які труднощі (пробиті колеса, поломку амортизаторів та пружин на легендарному «бусі Балу» в районі Пісків, де супостат вночі все таки провокує пострілами з стрілецького озброєння) побратими групи успішно виконують логістичні завдання. Бійці 128-ї, 93-ї, 44-ї та інших бригад ЗСУ, Нацональної гвардії України, батальйону «Луганськ-1», медичних підрозділів щиро дякують за допомогу. Особливо нашим захисникам смакує Озернянський хліб за древніми галицькими рецептами з пекарні Петра Христинича та «Тушонка Козацька» шумських хлопців з Володимиром Каніщевим на чолі. А ще в пору осінніх холодів згодились дуже «берци» (тактичне взуття) осіннього зразка що допоміг придбати Микола Дерецький з Тернополя.
У недільний ранок помолившись наші побратими знову вантажать автомобілі так би мовити «сідлають своїх залізних волонтерських коней». Передова чекає вашої і нашої допомоги.
 З приємного, я вже неодноразово писав про відзначення наших волонтерів нагородами та відзнаками, і от нещодавно Володимиру Авдєєву командування 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ виголосило подяку з врученням грамоти. Отакі то наші волонтери ! Слава Україні !

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото Володимира Авдєєва та Едуарда Хатмулліна)


4 жовтня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар