понеділок, 19 жовтня 2015 р.

Новини від групи «Схід та Захід єдині». Підготовка до чергового рейду та звіт у Озерній за попередні.




Волонтери «Схід та Захід єдині» з Тернопільського відділення групи нещодавно повернулись з передової з 18-го малого рейду (читай про свято Покрови на передовій), і одразу ж почалась підготовка до наступного.

18 жовтня 2015 року координатор волонтерської групи «Схід та Захід єдині» по Західній Україні Василь Конько разом з волонтерами групи Ярославом Брилінським та Петром Христиничем поспілкувались з жителями Озерної що на Тернопільщині. І вже разом з іншим активом групи почали підготовку до наступного рейду.
Взагалі у будинку культури населеного пункту Озерна у неділю відбувалась зустріч з кандидатами на посаду сільського голови у місцевих виборах. В рамках зустрічі на запрошення мешканців села з ними зустрівся і наш керівник по західному регіону Василь Конько, він детально розповів прихильникам групи з Озерної про доставлену допомогу до їхніх односельців що зараз виконують ратні обов’язки в зоні військового протистояння на сході України. У будинку культури ми навіть розвісили невеличку фотовиставку світлин на яких зображені уродженці села в момент передачі їм допомоги від нашої групи, родини та односельців у зоні АТО Василем Конько та Володимиром Каніщевим у наших останніх рейдах.



























Селяни дуже тепло зустріли наших активістів, розпитували про останні події у зоні військового протистояння. Василь Конько ще раз подякував їм за зібрану допомогу громадою села у 16-му рейді (читай попередній репортаж за 15 вересня 2015 року), і наголосив що кожен кілограм допомоги, кожна банка тушонки чи закрутки консервації доставляється нами безпосередньо на передову солдатам, а не передається на інші руки, командування чи там ще когось.
 Ярослав Брилінський та Петро Христинич роздрукували навіть перелік найменувань того що потрібно бійцям на передовій, пан Петро також передав вже на наступний рейд свіже випеченого хліба зі своєї пекарні що так подобається бійцям, згущеного молока, та сухарів.










Отак звітуючи та зустрічаючись з небайдужими громадянами готуємось до наступних рейдів в зону АТО. Передова чекає вашої і нашої допомоги. А перед самим виїздом у Озерну ми з Василем, зайшли до храму що на бульварі Данила Галицького у Тернополі, у молитві подякували Господу Богу за щасливе повернення наших волонтерів на передодні з передової, і дарування господньої підтримки нашим побратимам з Донбасівського відділення що кожен день ризикуючи виконують нелегку волонтерську працю у зоні АТО.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора)


19 жовтня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар