суботу, 7 листопада 2015 р.

Вісті від групи «Схід та Захід єдині». Малий 20-й рейд групи рушив на Донбас…





І знову дорога. Активісти групи організували 6 листопада 2015 року відправку малого 20-го рейду волонтерської допомоги в зону бойових дій російсько-української війни на Донбасі, (чи як називають офіційні джерела «в зону військового протистояння, на лінію розмежування»).

У матеріалах за 5-те та 6-те листопада ми повідомляли про ту роботу що провела група з довезення тіл героїв офіцерів-воїнів Віталія Кравченка та Володимира Труша з Донбасу на Західну Україну. Ми зробили все можливе щоби державні чиновники вчасно виготовили усі документи про загибель відважних бійців-українців 53-ї бригади на румовищах цієї неоголошеної Україні війни (велика подяка нашій активістці з Дніпропетровська Лінді Суділовській). Едуард Хатмуллін та Володимир Авдєєв міняючи один одного за кермом, заправляючи авто дизпаливом за кошти групи, «гнали» через усю Україну щоби передати тіла рідним. Звичайно що це могла зробити і держава, але по часу це відбулось би значно пізніше. Та й невідомо які б документи «виправили» чиновники без волонтерського контролю, (хіба мало є випадків такої несправедливості як запис: загибель з необережності, а не з виконання службових обов’язків ?..). Та і це було для нас справою честі ми добре знали загиблих, вони були нашими друзями.










































Але війна на Донбасі не закінчилась. Наші побратими з інших підрозділів та з’єднань, живі та мужні і в день, і в ніч вдивляються в ворожі окопи та позиції оберігаючи спокій України, під вогневими провокаціями противника. Тому на зворотному шляху на Донбас ми завантажили на автомобіль Едуарда близько 2-х тонн волонтерської допомоги. Ще не відгриміли траурні сальви зброї у Львові та Раві-Руській, а Василь Конько вже працював в телефонному режимі над тим щоб заповнити автомобіль групи і харчами, і іншим стандартним переліком того що ми завше відправляємо на схід. На цей раз тільки з Озерної що під Тернополем поїхали і домашні закрутки, і овочі (буряк, морква, і т.ін, подяка нашому представникові Ярославу Брилінському та громаді там одних медикаментів більше ніж на десять тисяч гривень), а також миючі засоби, гречка. Петро Христинич знову встиг випекти 12-ть ящиків хліба а це 120 кілограмів, хлопці на фронті його дуже полюбляють. І шумські хлопці з Володею Каніщевим на чолі не лишились осторонь. Едуард ще заїзджав до наших львівських друзів і завантажив кілька пічок «буржуйок» для бліндажів (від Правого Сектору). Львівські волонтери Богдан та Любомир заправили наше авто до повного баку, дали в мінеральної води. Пані Галина зі Львова та Андрій ще й смачних "смаколиків", адже на 9-днів щоби пом'янути "Гектора" та "Артиста" Едуард Хатмуллін доставить це все на передову в рідний підрозділ . Так і вийшов 20-й малий рейд. Передова воює незважаючи на дивний «напівмирний» стан ситуації на фронті. Тому просимо усіх небайдужих долучатись до допомоги нам, ми усе доставимо на фронт. Запорука цьому наше чесне волонтерське слово. Інформацію про марші з допомогою ви завжди можете почерпнути та переглянути на нашій сторінці у фейсбуці та у інших українських ЗМІ.
А вже з наступного тижня наші побратими з Донбасівського відділення продовжать небезпечні марші до підрозділів на передовій, слідкуйте за повідомленнями.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» (фото автора).


7 листопада 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар