суботу, 28 листопада 2015 р.

Зустріч волонтерів групи «Схід та Захід єдині» та воїнів 44-ї артбригади з учнями 14-ї школи Тернополя





З початком Революції Гідності та російсько-української війни на Донбасі ми всі усвідомили що патріотизм це не порожній звук. Небесна Сотня, тисячі наших героїв на фронті віддали життя за Незалежність та територіальну цілісність України, а ще багато залишились пораненими та пропалими безвісти.
Отож де початок виховання підростаючого покоління в любові до своєї Батьківщини та рідної землі, кожен справжній громадянин задумується постійно.
Про патріотизм, любов до Вітчизни, героїзм наших військових та рейди волонтерської групи «Схід та Захід єдині» говорили з дітьми та вчителями 26 листопада 2015 року активісти нашої групи. Координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько та прес-секретар і координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації Ігор Крочак побували на зустрічі у 14-й школі міста Тернополя. До школи їх запросили завуч школи Світлана Юрина та доцент історичного факультету ТНПУ імені В.Гнатюка кандидат історичних наук Оксана Валіон. Волонтери взяли участь, разом з бійцями 44-артилерійської бригади Олександром Микульським та Василем Поповичем, у прекрасному виховному заході «Герої нашого часу: патріоти України». На якому розказали дітям про фронтові будні, війну і її героїв та подарували волонтерські експонати до шкільного музею. На зустрічі діточки порадували трудівників фронтових доріг волонтерів та артилеристів своїми патріотичними віршами і піснями, своїм баченням патріотизму. Юна авторка віршованих рядків про воїнів, Україну та любов до неї учениця 8-в класу Віра Грабчук так вразила своєю поезією нашого Василя Конька що він їй особисто, вручив власний шеврон групи «Схід та Захід єдині». До електронної презентації, що демонструвалася на заході, вчителі та учні залучили і фотографії з діяльності нашої групи на фронті з архіву за 2014-2015 роки. За це їм велика подяка.

































На заході Оксана Валіон, волонтери та бійці поділились з учнями, вчителями та батьками своїми думками про подвиг, самопожертву та любов до рідної землі. Волонтери розказали і декілька цікавих фронтових історій. Зустріч була доброю та теплою, звичайно ж не обійшлося без загальної фотографії.
А загалом діти щоб допомогти солдатам на передовій, зібрали чимало продуктів харчування, які ми обовязково доправимо до бійців на позиціях у нашому 21-му рейді на фронт. І ще до слова, як все таки добре організований захід допомагає патріотам найти один одного незалежно від їхнього віку. Нам опісля, ще одна прекрасна людина, жінка старшого віку послухавши просту розповідь про волонтерську роботу, сказала: -хлопці ану, поїхали зі мною заберете на фронт для солдатів матраци, подушки, наволочки та покривала. А бійці 44-ї, що були на зустрічі і зараз на дислокації у Тернополі також передали для побратимів на передовій усе чим вирішили їх пригостити діти. Очевидно що за війну українська громада стала ріднішою і міцнішою. Напевне так і повинно бути у наш нелегкий час. 

Прес-служба волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині»


Фото Крочака Ігоря


28 листопада 2015 року


Немає коментарів:

Дописати коментар