неділю, 3 січня 2016 р.

Різдвяна свічечка 2016

9 січня 2016 року традиційно відбудеться пластове свято «Різдвяна свічечка».  Пластуни організовують цей захід в честь народження Ісуса Христа, щоб зібратися усім в дружньому колі. Початок буде о 16.00 в Українському домі "Перемога".


Вже випав сніг, всюди чути радісний сміх, а скоро буде чути ще й співи колядників. Наближення Різдва відчувається на кожному кроці: у домівках біля ялинок, у церквах, у пластовій домівці.

Різдво Христове — одне з найвеличніших християнських свят. Його святкує кожна українська родина, зібравшись разом у теплому колі. Не виключенням є і пластуни. Традиційно, 9 січня, на третій день Різдвяних свят, всі пластуни збираються разом з нагоди Різдва Христового. Тут можна зустріти як найстарших платсунів-сеньйорів, так і наймолодших – пташат.

***

Довідка:
Пласт — Національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.
"Різдвяна свічечка" - традиційна пластова акція, що була започаткована у діаспорі у 1950 році. Пластуни по цілому світу духовно об'єднувались, запаливши символічну "свічечку" в той же час, коли в Україні сходила перша зірка і починався Святвечір.
З часом пластуни міняли час зустрічі, але традиція "запалювання свічечки" продовжувалась. Вона триває і сьогодні, в багатьох станицях пластуни сходяться разом і спільно запалюють "свічечку" як символ духовної злуки всіх пластунів з українським народом.
Коротка прогрма надає святковий настрій, а зустріч пластової родини дає нагоду собі взаємно побажати веселих свят, а також подивитись на пластові вертепи і спільно поколядувати.



Прес-служба Пласту НСОУ станиці Тернопіль

Немає коментарів:

Дописати коментар